Tuesday, February 28, 2006

Nu am putea sa ne alegem singuri rudele?

Nu-mi plac deloc rudele mele. Ele sunt doua categorii. Cele care atunci cand ma vad ma coplesesc cu laude ( desi uneori nici nu-mi stiu bine numele): "Vai Irina ( e greu sa retina ca ma numesc Irene)ce frumoasa te-ai facut ( adica inainte eram urata? ca si inainte imi ziceau la fel"). Si rudele care fac tot posibilul sa ma faca sa ma simt prost.

Ca o regula exista mai ales o anumita matusa care are ce are cu tine. Cand nu ai loc de munca dar ai prieten, te intreaba intotdeauna unde muncesti. Cum, nu muncesti?? Invariabil pomeneste de o anumita verisoara-minune care la o varsta frageda era deja manager la un renumit lant de patiserii.
Daca ai unde sa muncesti dar nu ai prieten, te intreaba cum mai stai cu viata amoroasa. Cum, nu ai prieten?? Invariabil sunt pomenite n persoane, toate cam de varsta ta, casatorite, fericite, eventual plecate din tara, care au deja un copil si trimit ilustrate viu colorate in fiecare luna.
Daca ai si loc de munca si prieten se uita critic la tine si incepe: ai mai slabit, arati tare obosita, ce cearcane de urs panda ai, poarta si tu niste haine mai elegante, o fustita ceva - verisoara ta (cea cu succes in cariera, bani, patiserii si dragoste) are niste haine tare dragute si tineresti din mall ( criteriu de eleganta se pare) dar totusi atat de elegante( nerostit: "spre deosebire de tine care te imbraci doar din magazine gen unirea. so lame!".

4 comments:

Anonymous said...

asa-s toate rudele, cred ca urmeaza un curs dupa o anumita varsta; de exemplu eu nu am verisoare, dar tot timpul aud de ceata de verisoare care traiesc bine merci in strainatate si au cei mai minunati soti.

Anonymous said...

Ba da. Rudele prin alianta. In rest, click ignore.

Anonymous said...

Pai n-am nimic cu numele Irina, numai ca nu este numele meu. Irene mai inseamna si liniste in ebraica parca.

Cred ca exista un curs la seral despre cum sa fii ruda enervanta. Pe mine ma enerveaza ca o sa ajung si eu la randul meu, la o anumita varsta, matusa. Nu stiu de ce, dar parca unchii sunt mai misto decat matusile.

Rude prin alianta? Dammit, dupa ce ca trebuie sa fiu atenta la atatea la un baiat acum trebuie sa fiu atenta si la rudele lui. Multe mai am de monitorizat :P.

Anonymous said...

Moama cat de bine ai spus tot ce ai spus. Ma regasesc 100%. Heh, merci! Trebuie sa mai dau postul asta la cate cineva.