Wednesday, July 26, 2006

Ordinea de miercuri

In patul meu gasesti de toate ( ma rog, de toate mai putin un barbat :-/). Mi-am cumparat o canapea extensibila tocmai ca sa am mai mult spatiu in camera si sa ma oblige sa strang patul. Rebela din fire, nu am inteles niciodata de ce trebuie sa strangi patul cand oricum o sa vina seara si iar o sa-l intinzi. In afara de faptul ca este un pat foarte tare, cand il intinzi ii ramane destul de spatiu in speteaza, tocmai bun de adapostit pisoi in interior, pisoi care miauna enervant si-si ascut ghearele sau se ascund acolo si tac chitic in timp ce tu ii cauti disperat prin casa, crezand ca s-au aruncat pe geam si i-ai pierdut. Pentru ca nu esti niciodata sigur de existenta pisoilor din pat, risti sa le faci rau si sa-i transformi intr-o armonica daca strangi patul. Iata de ce, pentru binele tuturor pisoilor care traiesc in canapele, nu strang patul niciodata!

Am descoperit insa ca exista o cauza pentru care este bine sa mai faci din cand in cand patul. Daca nu-l strangi, patul va deveni un magnet pentru orice lucru pe care l-ai tinut la un moment dat in mana. Iar lucrurile se strang incetul cu incetul. Astfel la mine in pat se gasesc chiar in acest moment o umbrela stricata, carnetele post-it, diverse haine care nu mai incap in dulap, un cd ingalbenit de vreme, care nu mai e bun de nimic, un creion chinezesc cu guma la capat, un bigudiu cu arici, fond de ten,un b-24-fun foarte vechi, o punga veche de ursuleti haribo ( saracii ursuleti din jeleu :(. Ce soarta cruda i-a facut sa aiba mainile si picioarele lipite de corp. Nu pot sa danseze tango, nici sa lucreze la calculator si nici sa se giugiuleasca. ar trebui creat un ong de jeleuri care sa-i inteleaga si sa lupte pentru drepturile lor) si multe alte obiecte cu care am de a face zilnic. In fiecare zi fac curat in pat, in fiecare zi se strange iar un munte de lucruri. Poate conteaza si firea patului. Poate unele paturi sau canapele au in minte un destin mult mai maret pentru ele. Unele viseaza sa devina un fel de arca a lui Noe, altele dulapuri sau sertare. Asa ca fac si ele ce pot. Asadar nu exista oameni ordonati sau dezordonati. Exista doar obiecte care dau voie sau nu ordinii sa existe in universul lor.

11 comments:

Anonymous said...

trebuie sa infiintam partidul paturilor primitoare (!!!) ca si al meu e la fel; pe partea pe care ar trebui sa doarma barbatul sunt ingramadite fel si fel de lucruri (dar cele mai multe dintre ele sunt carti, recunosc)

Anonymous said...

Ideea asta a ta cu patul care devine arca mi-a amintit de scenariile pe care le derulam eu in minte atunci cand eram mica si ramaneam singura acasa. Ma cuibaream in pat si imi strangeam acolo de la apa si ceva de mancare sau "surse de divertisment", pana la orice altceva ce mi-ar fi permis sa supravietuiesc catava vreme in cazul in care patul meu si-ar fi luat zborul si m-ar fi dus in alte dimensiuni fantastice. ;))

Anonymous said...

Sunt 100% de acord cu concluzia ta:

"Asadar nu exista oameni ordonati sau dezordonati. Exista doar obiecte care dau voie sau nu ordinii sa existe in universul lor."

_ana said...

lol..."patul si barbatul"...am avut de scris ceva in facultate pe tema asta...si atunci ni s-a spus ca exista o legatura intre comportamentul nostru vis-a-vis de pat si respectiv de barbat. Aberant sau nu, la baieti e acelasi lucru, dar patul e inlocuit de clanta- da, clanta usii!! Ssst nu eu am spus-o :)

Anonymous said...

care e faza cu clanta??? eu nici nu stiu daca am clanta la usa sau nu...hmm...

Irene, cred ca solutia la dezordine este sa faci rost de mai multe camere. Incearca sa iti petreci timpul "activ" intr-o camera fara pat, a.k.a. living-room :)

Anonymous said...

nu stiu care e faza...intreaba-l pe Turcescu (vorbesc serios)si nu, nu era vorba de tocul usii; ceva legat de nevoia de a proteja si de a fi protejat.

Anonymous said...

nu pricep ce cu clanta si femeia :(. ce, cum?

probably me, am si scaun plin cu haine :D. este pus dupa usa. la mine orice are putin loc se umple de haine. si asa ramane!

nichita: total de acord cu dezordinea si ordinea in diferite universuri! acum am cel mai puternic argument ca sa nu fac ordine! daca ordinea mea produce dezordine pe o autostrada si mor oameni?? acest raspuns il va primi mama cu urmatoarea ocazie cand ma va bate la cap!

:)) vad deja ca v-ati atasat de pseudococosel! a fost foarte comentat :P

mihai: nu mai bine imi iau un castel? asa o sa am atat de mult spatiu si atat de putine lucruri incat dezordinea ( care apare de obicei sub forma unei aglomerari de fapt) nu o sa mai apara ordine.

Anonymous said...

da, un castel ar fi interesant, mai ales daca iei si un pat de-ala...floating :)

sau poate totusi ai doar prea multe haine ;)

Anonymous said...

M-am lasat de fumat? :P
Nu m-am lasat de fumat, doar fumez mai putin. Dar incep cam fiecare zi spunand demna, in fata oglinzii: "azi, irene, te vei lasa de fumat! si nu mai avem ce discuta altceva!"

Anonymous said...

Poate, dar in cazul asta nu l-as cumpara. Un pat cu viata proprie s-ar putea rascula impotriva mea mai tarziu :P

Anonymous said...

Eu am un rucsac care mananca tot ce prinde si apoi se plange ca-l doare burta... E negru cu rosu si probabil de asta; am auzit ca rucsacii negru cu verde sunt mai linistiti.