Monday, November 27, 2006

Hibernare

Mi-e prea somn. Zilnic. Nu stiu daca este de la hibernare sau pisicul meu are o boala a somnului care ii picura de pe mustati si ma molipseste. E de ajuns sa-l vad catarandu-se in pat si asezandu-si obrazul pufos pe piciorul meu, ca mi se face instantaneu somn. Sunt in stare sa-mi pierd un weekend intreg dormind si tot sa incep saptamana intr-o dispozitie de toropeala.
Dar uneori am nevoie de weekendurile astea mai singuratice, petrecute in mijlocul patului, cu castronul de struguri albi plini de beteala si cu un caine de vanatoare pe eticheta in brate. Sa ma uit la televizor la tot ce se poate si sa nu fac nimic, absolut nimic, nici macar sa trag jaluzelele( o ora uitat la televizor, o ora citit, o ora dormit)
Zilele astea o sa termin de citit Casa spiritelor si o sa ma indrept cu viteza spre Ibsen ( incepand cu "Brand"). Astept sa vina decembrie si zapada. Imi merge tare bine, desi in acelasi timp nu am prea multe de povestit. Doar o stare de multumire molcoma, care nu poate fi povestita. Ma simt asa cum probabil se simt zilnic pernele dintr-un balansoar. (Ce aiurea, as vrea sa-mi cumpar un balansoar si nu am unde sa-l pun. Uneori am impresia ca traiesc intr-o boxa supraglomerata).

4 comments:

koma said...

cunosc sentimentul. mereu dupa ce realizezi ce bine te-ai tolanit in pat iti dai seama ca ai uitat ceva [becul aprins, obturarea felinarului stradal, pc-ul [pisicul] aprins, etc].

nu-i bine cand e totul bine. ceva urmeaza cu siguranta sa se intample :)

Anonymous said...

Si eu m-am intrebat daca nu cumva motanoiul meu e de vina pentru somnul care ma ia de multe ori pe nepregatite.
Patesc de multe ori sa ma trezesc dimineata, dar sa adorm la loc, doar pentru ca-l vad pe el ca nu are nici un chef sa se ridice de pe mine

Anonymous said...

ei hai koma, ca nici chiar atat de bine nu mi-e :p ca sa se abata asupra mea valul de rele.
oricum, sa nu cobim :(

cu cat e mai mare motanoiul, cu atat somnul este mai irezistibil :))

bombite cu somn? fac parte cumva din razboiul plapumilor?

Anonymous said...

"cu cat e mai mare motanoiul, cu atat somnul este mai irezistibil :))"

Aici merge replica de genul "My cat is fat, what's your excuse ??"

Pai eu nu vad situatia a fi prea roz peviitor, ca motanoiul meu are de abia doi ani si a inceput sa ia serios in greutate.
Cate o ora de somn in plus pentru fiecare kilogram in plus la motan? Works for me :D