Wednesday, April 29, 2009

Dl. O nu crede in necazurile lumii inconjuratoare

Dl. O avea toate motivele sa se considere nemultumit si nedreptatit de viata. Uneori, cand il apucau gandurile negre, se trezea ca isi facea astrograma pentru a afla raspunsul pe care nu i-l putea da niciun preot, psiholog, doctor sau femeie de serviciu: de unde ii vin toate aceste necazuri care pareau sa nu se mai termine.
Pentru ca toate i se intamplau numai lui: cand mergea pe camp, haite intregi de iepuri salbatici nelinistiti apareau de nicaieri si treceau peste picioarele lui, zgariindu-l cu ghearele lor lungi si lasandu-l fara par pe glezne, cand mergea pe strada, un om imbracat in zebra ii fura haina de pe el exact cand se inregistra minima maxima iarna, cand ploua cu pietre sau cu negrese luate de vant de undeva dintr-un loc din Africa, toate ii cadeau in cap si-i provocau grave leziuni si contuzii ce trebuiau tratate la spital, unde nimerea numai pe mana celor mai prosti doctori, care se gandeau doar la dame de consum si jocuri pe calculator ce provoaca dependente. Iar acestia il lasasera fara lobi la urechi. De aceea femeile il considerau cam ciudat si-si bateau joc de el, spunandu-i "Lobul" si oamenii din jur, inclusiv prietenii lui, radeau si tot radeau cand ii auzeau porecla, cu acel ras pe care-l mai auzi uneori la hienele care-si schimba parul de pe spinare.
In ciuda acestor "neajunsuri" insa, Dl. O era un om fericit. Desi toti din jur ii scoteau in evidenta necazurile si-l considerau un om napastuit de soarta, desi televiziunile faceau reportaje despre el si ziarele scriau saptamanal despre ce ghinioane mai avusese parte, el n-avea nicio problema cu tot ceea ce lumea exterioara ii avea de dat pentru ca in lumea lui interioara totul mergea struna. Si mai era fericit pentru ca atunci cand iesea din casa nu-i cadeau piane sau motoare de macarale peste cap, pentru ca nu-i treceau bivoli salbatici pentru degetele de la picioarele si pentru ca niciun doctor nu-i scosese pana acum vreun plaman din greseala.
Inca.

11 comments:

Antoaneta said...

Dl. O avea si o oaie laie (neagra pe machedoneste) în balcon pe care o hranea cu lucerna si porumb fiert, iar din când în când în fiecare zi o scotea la plimbare în diverse parcuri. Din cauza laptelui de oaie dispozitia lui minunata nu se schimba.

DOAR NOI said...

Orice rau duce spre bine. Sau: Orice sut in fund un pas inainte.
??? Frumos.

Pinocchi0 said...

...si pentru povestirea vizuala a povestilor domnului O. s-a fost deschis postul O-TV. Sau cam asa ceva.

(Sorry, just couldn't resist. Feeling like a sort of Mr. O. these days.)

bibi said...

sunt curioasa ce va urma :))

owiwankenowi said...

Dl.O sunt eu si nu nu-mi amintesc sa-ti fi cedat drepturi de autor asupra povestilor mele de viata, dar cum Dl.O este si gentleman cateodata iti transmite toate cele bune si bravo la tine...

Anonymous said...

se vede ca domnul O ajunsese deja in nirvana :)

Anonymous said...

Pe Dl.O il chema Dl.O fiindca ascultase prea mult albumul O al lui Damien Rice.
El era un om fericit fiindca nu isi asuma nimic din natura lui exterioara, corpul ii servea doar ca o pelerina usor zgariata si uneori accidental mutilata peste sufletul lui melodios.

Iren said...

junkb0x: eu am auzit ca il chema dl. O pentru ca ramanea mereu :-o, plin de mirare, vazand cate i se intampla.
eu personal cred ca dl O e un zombie. nu e insensibil, dar ar putea sa-i cada si o mana ca nu-i pasa. se concentreaza pe alte lucruri.

Rareș said...

Caut lobul urechii dlui.O.

Anonymous said...

dragut stil, intre daniil harms si garcia marquez.
si mai zi-ne.

Iren said...

Luminitza: mai zic, dar intr-un episod viitor.