Tuesday, May 20, 2008

Locuiesc intr-o cifra impara indragostita de o vocala

Cum devine o casa - acasa?

Acasa al meu trebuie sa aiba neaparat cada la baie. Fara cada si bai dis de dimineata nu poate exista fericire deplina. Trebuie sa aiba neaparat lucruri sparte si defecte, pe care nu te lasa inima sa le arunci. Trebuie sa aiba o canapea cu patura de invelit picioarele si un sertar sau un vas pentru nimicuri: cuie, chibrituri, vitamine, ace, pixuri care nu merg, capace, agrafe, jucarii kinder. Toate acele lucrurile diferite, din tot felul de categorii mici si aparent neimportante, fara de care uneori nu se poate, si care manifesta o stranie atractie unele fata de altele. Si acasa al meu trebuie sa aiba neaparat pete pe pereti, pe care nu le mai poate sterge decat un varuit temeinic, precum si carti uitate pe tot felul de dulapuri, sub fotolii, dar niciodata in biblioteca.

4 comments:

Anonymous said...

Pentru mine a fost weekendul in care am adormit pe balcon, imediat dupa ce m-am trezit, intins pe jos, jumatate afara, jumatate in casa, sumar imbracat insa stralucitor de la soarele cald ce trecea prin grilajul rarefiat de metal. Stateam cu capul pe o perna ce o trasesem cu greu dupa mine, cu fata protejata de umbra unor tricouri puse la uscat.

Este balconul dormitorului si da in curtea interioara. In weekend se aude cu ecou o electrica de la unul din apartamentele de mai jos si in stanga - un tip trippat pe blues, fiecare zi o calatorie sonora ce cateodata te mangaie, alteori te agita, insa de cele mai multe ori rade.

Am dormit pana cand soarele s-a ridicat si a inceput sa imi arda barba si pleoapele.

Mi-am baut multumit cafeaua in celalalt balcon, cu jaluzelele de lemn lasate radiind dungi galbene, umpland totul cu o stralucire colorata si molcoma.

A fost un moment pe care mi-l amintesc.

Anonymous said...

Ceva mai treaz realizez ca eu vorbeam de "cand" in loc de "cum".

Nu ma mira, caci daca ma uit la picioarele mele in acest moment, vad ca am o incaltare de un fel si alta de alt fel.

Si trebuie sa ma duc la munca acum 5 minute.

Fun day ahead.

Anonymous said...

mi-e greu sa cred ca ti-ar placea chiar tot ce ai enumerat, dar dpdv stilistic e de-a dreptul poetic

Anonymous said...

zici k ai descris casa mea. cu vasul cu nimicuri, jucariile kinder, petele pe pereti, carti sub scaun:)). nu credeam ca mai e cineva care apreciaza astea.acasa la mine( chirie:() e cel mai bine. momentan.