Monday, May 19, 2008

Monotona problema a unui fiord

A fost o data un fiord mai degraba mic, pe care din pacate toata lumea il confunda cu un estuar si-l trata ca atare. Asta il durea destul de tare pe fiord: sa fie considerat o palnie. Multi veneau din placere sa-l viziteze, dar in loc sa se plimbe se apucau sa distruga frumoasele paduri de corali la care fiordul tinea asa de mult.
Fiordul nu avea ce sa faca si nici nu cunostea metode de aparare avansate. Oricum nu vroia sa devina nici mai abrupt, nici mai sinuos. Nu era arogant, pur si simplu ii placea cum era. Uneori fugea sus, in munti, si plangea si-si promitea ca va deveni orice altceva. Se uita pe atlase si-si dorea sa fie un canion, care sa rupa picioarele turistilor sau macar un drum forestier asfaltat prost. Dar dupa ce ramanea fara gheata in frapiera cu care-si pregatea lacrimile si se linistea, cobora din munti si ramanea schimbat. Si povestea se relua.

6 comments:

ruki said...

nu, nu, nu!
fiordul asta trebuie sa ramana neschimbat! un fiord e un fiord, indiferent cum e tratat de turisti...
in plus, vremurile rezistentei din munti au apus demult, iar in slang exista o expresie tare urata in legatura cu un canion...
you are an outstanding fiord of our times; un fiord intre fiorduri, cum ar veni

Iren said...

care e expresia urata ( ce civilizat vorbim)?

ruki said...

nu pot sa scriu...sade rusine!
vorbim acasa

Iren said...

mda.

comanu said...

hcpsuneori, turistilor le e teama de fiord.le e teama pt k in fiord e foarte frumos si ei s-ar putea muta acolo.
si mai duk dupa ei si conserve si peturi si material turistic. si tocmai k, ei nu vor sa distruga ecosistemul asa cum au facut alti turisti nepasatori inaintea lor.
oricum turistii aia adevarati sunt de fapt calatori si mai bine si-ar taia o mana decat sa faca rau fiordului.

Iren said...

mda 2