Thursday, May 05, 2011

E bine sa te gandesti din cand in cand si la degete

N-am mai vazut pe nimeni, de multa vreme, sa-si ridice degetul mic in timp ce bea ceva, orice, dintr-o cescuta sau pahar. Poate ma invart in cercuri de oameni prea simpli. Sau poate a venit momentul sfarsitului domniei degetului mic. Poate a venit momentul sa avem doar 4 degete. O sa-mi lipseasca totusi bietele de ele in zilele de vara, cand e prea cald sa te tii de mana cu cineva, asa ca ne tinem doar de degetele mici pana cand incep sa doara. O sa-i scutim doar pe muzicieni de aceasta disparitie. Pianistii vor putea chiar sa se duca la Oficiul de Impartire Sociala a Degetelor si sa ceara pana la maxim 3 degete mici in plus la fiecare mana.
Personal, mie mi-ar placea sa vad manile terminandu-se cu un alt deget mare. Am avea astfel maini simetrice si in zilele astea in care traim avem nevoie de cat mai multe putere, chiar fie si in degete.

6 comments:

MihaelaMaria said...

frumoasa idee, cu degete mai putine, dar pe cea de la sfarsit, cu inca un deget mare, n-o impartasesc, degetul meu mare e cel mai urat dintre toate, e lat, are unghie tare, abia daca pot sa o dau jos fara sa-mi rup mereu forfecuta, in plus, desi e 'mare', e de fapt bondoc, mic si gros, brrr,uratule, ce-i drept insa, nu m-as debarasa de el, concluzie, mie imi ajunge un singur deget mare. apoi, sa revin la prima idee, m-ar ajuta scaderea numarului de degete din perspectiva de a taia, atunci cand ma apuca sau , mai bine, cand nu se mai poate, sa tai ceva mai putin decat 80 de unghii, caci asta fac de fiecare data: daca e vorba de taiat unghii, 80 ma asteapta (20/cap). hihi.

Iren said...

MihaelaMaria: pai mie mi se pare ca astfel ti se ofera o noua sansa la un deget mare frumos. n-o irosi :))

Ceska777 said...

Eu si gaza mea folosim (sic!) cu precadere doua degete: pe cel mare si pe cel mic. Degetele mari ni le atingem asa cum altii bat palma (tinuta vertical) "high five"-mai ales cand gatza a facut ceva o.k. sau m-a ascultat. Ieri dimineata in drum spre gradi ii ceream sa ma tina de mana si el a zis:
-Ba, hai sa ne incarligam si mi-a intins degetul mic. Asa ca ne-am incaligat degetele mici si am pornit. Ma mai tine uneori doar de degetul mic care ii incape perfect in pumn.........
Si rade tare drag mie la jocul cu " asta e degetul mare, care a plecat la plimbare...."....
Si am mereu grija sa ii spun sa nu-si dea peste degete orice ar face (manuind ciocanul, pietre sau alte cele) caci sunt foarte importante...

MihaelaMaria said...

iren, ce sa zic, daca imi recomanzi tu sa incerc, sunt mai-mai sa o fac pentru tine pt ca am incredere, dar, te rog, nu te supara daca o sa renunt la el dupa o vreme, promitca o sa iau repede o decizie, il tin, nu l tin, pt ca eu ma atasez usor si de o carpa, d-apoi de un deget, si nu ma simt in stare sa fac inca un compromis.

Iren said...

Ceska777: eu aveam jocul cu "vine boaza pe carare si mananca niste degetele". boaza era amatoare mai ales de degetele de la picioare :))

MihaelaMaria: in viata e bine sa incerci orice macar o data :))

Unknown said...

există nişte lemurieni care au un deget muuuuult mai dezvoltat decât celelalte, probabil că lui nu i-ar lipsi celelalte... mie, probabil ca da... deşi stânga e cam mână moartă :P
apoi mai este pianistul lui cărtărescu, care în visul lui, devine cu totul degete, cred că lui sigur i-am tăia destinul chiar când e în floare.
poate când vom deveni esenţă vom vedea că tot sfera e forma perfectă şi, materializând intenţia cu puterea gândului renunţăm la pseudopode.

dar ce muzică sublimă sub degetele unui meola, weber, einaudi, vollenweider...