Friday, May 27, 2011

Monstrii de sub pat merita o viata mai buna

Fiecare sup-pat isi are monstrii lui. Trebuie sa fii atent cand te dai jos din pat, noaptea, sa nu te prinda mainile lor noduroase si umede. Asa credeam cand eram mica. Acum sunt mare si cred ca sub fiecare pat se ascund monstri buni, dar neintelesi. Sunt monstrii care mananca bomboanele si floricelele scapate in timpul filmului, sosetele, cartile fara semn de carte, cremele de fata, sunt monstrii care se sperie groaznic de picioarele care apar de undeva de sus, in intuneric, gata sa-i calce pe cap atunci cand indraznesc sa iasa la geam. Monstri nevinovati care sunt striviti de sertarele cu lenjerie sau cutiile indesate sub pat. Si care plang in fiecare noapte atunci cand ies sa se uite in oglinda, pentru ca se vad ciudati si diformi si frumusetea e cel mai important lucru pentru ei. Ei nu stiu ca asa aratam cu totii noaptea si ca lipsa luminii e de vina. Ar trebui sa iasa de sub-patul-lor si ziua, sa se spele pe fata, a se dea cu anticearcan daca e cazul, sa se imbrace in haine colorate si sa-si vada de viata.

8 comments:

MihaelaMaria said...

trebuie sa ii citesc lui felix partea a doua, cu monstrii actuali de suppat ca sa se culce seara linistit. ar fi bine si pt mine sa cred ca monstrii de sub pat sunt buni intrucat mie mi e frica de monstrii cu chip de soricei noaptea cand ma duc la culcare. eu, cand eram mica, aveam pat fara sup-pat, in schimb convietuiam cu niste monstri nocturni in baie si in biblioteca, biblioteca fiind camera de trecere de la baie spre camera mea, asa ca, \Doamne, fereste, sa fi avut vreo nevoie noaptea la baie! si, ciudat, acum, ai dreptate, monstrii din baia de acasa de la parinti sunt imbatraniti, nu mai pot sa sperie nici macar o musca. dar n or avea si ei pui pentru puii nostri cand vor merge la bunici....

Iren said...

Toti puii sunt draguti, chiar si puii monstrilor, zic eu.

Unknown said...

recomand el labiriento del fauno
;D

Iren said...

Monstrii lui Guillermo Del Toro nu se pun la socoteala.

vasiauvi said...

Twisted view:
Poate ca noi suntem monstrii pentru monstrii nostrii de sub pat!

Irina said...

Hm,monstrii de sub paturile noastre nu-s prea eficienti inseamna,ca bomboanele si floricele le mananca furnicile nou aparute carora le-am declarat razboi.Cred ca nu mananca nici bomboane nici furnici,stau si lenevesc.

Rox said...

cand eram mica dormeam pe mijlocul patului sa nu iasa monstruletii nici de pe langa perete nici de la margine. si ma postam in mijloc fiind convisa ca acolo o sa fiu in siguranta pana o sa vina sora mea mai mare de la scoala :)

o piatra said...

ce dulce e Rox...