Saturday, September 03, 2011

O rabdare, doua, trei, veveriţă cate vrei?

Sunt o persoana super-rabdatoare si-mi place sa am rabdare. Ma antrenez chiar sa am rabdare. Asa cum unii isi cultiva frumusetea ducandu-se mereu la spa, eu imi cultiv rabdarea alegand cu grija situatii si oameni dificili. In timp ce oamenii obisnuiti si nerabdatori urla plini de draci, eu doar inchid pleoapele o secunda, imi teleportez dracii intr-o fabrica speciala, ii transform in ceva mult mai util, anvelope de iarna pentru tristete de exemplu, si-mi recapat firea si rabdarea imediat.
Una din dorintele mele ultra-secrete e sa devin pictor de boabe de orez, sa-mi distrug spatele si ochii pictand tigri si zei pe niste boabe mici, albe si lucioase. Chiar am incercat odata sa desenez un portret pe o boaba de mazare, dar din pacate nu mi-a iesit. Nu am avut ce-mi trebuie, instrumentele potrivite, mi-am zis. Ca rabdare avusesem si perseverenta, ca de obicei.
Daca nu o sa devin vreodata pictor de boabe de orez, pot insa sa devin oricand dresor de pisici, ceasornicar, sculptor in nisip, maseur de furnici sau culegator de roua.

5 comments:

Şerban Tomşa said...

V-aș dărui un motan ( am șase ! ) pe care să-l învățați cum să culeagă polenul stelelor din târziul nopților de toamnă.

K. said...

Nu știu cât de repede (de parcă despre repede era vorba) o să pictezi pe boabe de orez, dar răbdarea cu care-ți alegi cuvintele o fi și ea cu vreun folos. Mă gândesc eu așa, nerăbdătoare.

I. said...

dresor de pisici spui deci, hmm....
atunci hai, ca Smucky abia asteapta.

Iren said...

Şerban Tomşa: Doamne, 6 motani? Un adevarat club pisicesc de mustaciosi.

Irina: adevarul e ca nu prea am rabdare cu cuvintele :-s ele vin asa, tam-nesam, ca acceleratele.

I: Hehe, cred ca Smucky a trecut de prea multa vreme de varsta dresajului :)) :*

Anonymous said...

stiu si eu! hai mai pune doua trei findca darnica te vad si-am sa ma intorc si maine ...; tu sa fi in toane bune ... :)