Friday, September 09, 2011

Paracetamolul nu opreste timpul-n loc

Ieri am stat acasa pentru ca ma simteam rau si tuseam ca un motor defect. Si cum stateam eu cu o expresie de "vai de capul meu" in pat, intr-o mare de soare si asternuturi galbene, mi-am amintit de toate racelile mele de toamna. Au devenit deja o traditie. De obicei le patesc pe la inceputul lui octombrie, dar de data asta s-au grabit. Mi-am amintit cum ma apuca brusc usturimea de gat in ora de franceza si plecam de la scoala cu febra, cum nu ma duceam la cursuri si-mi parea rau ca nu o sa pot sa beau bere in pauzele dintre seminarii ( mi-e tare dor de facultate, a fost unul din putinele locuri unde m-am simtit mereu bine si cu mine, si cu colegii, si cu oamenii din barurile din jur, si cu toata lumea), cum am avut un sir de 4 raceli la rand in ultimul an de facultate si cat de fericita eram cu raceala cu tot, pentru ca eram indragostita si ma imbracam subtire -purtam adidasi albastri in loc de cizme in luna februarie.
Si mi s-a facut deodata un dor atat de mare de varsta de 20siceva de ani incat a trebuit sa ma duc repede la oglinda si sa ma conving ca fata mea inca nu e chiar atat de ridata incat sa nu-mi mai recunosc tineretea in ea.

5 comments:

Şerban Tomşa said...

La 20 de ani, răcelile sunt prietenoase. În anii studenției mele, între Facultatea de Drept și Piața Kogălniceanu era o benzinărie, de unde mă pândea un poet talentat și fără umor, pentru a-mi povesti toate filmele pe care le văzuse cât timp reușisem să îl evit !

Jules said...

am auzit zilele trecute că persoanele care răcesc toamna sunt de fapt sănătoase, la modul general. am dubii serioase în această privinţă, încă recuperându-mă după o săptămână de nurofen intensiv, însă m-am gândit să împărtăşesc stropul de înţelepciune.

Adriana said...

ooof ce dor mi-ai facut si mie de anii facultatii! exact in perioada asta ma apuca de obicei melancoliile in legatura cu anii de studiu (inclusiv scoala generala), iar de facultate imi e foarte dor, pentru ca asa cum spui si tu, m-am simtit cel mai bine in pielea mea :)

(mutrita visatoare) hai Iren, cred ca perioada asta iti prieste cel mai bine din punct de vedere al scrisului, deci lasa ideile sa curga!

Iren said...

Uneori trebuie sa fac pauza de scris ca sa mi se faca pofta de el din nou :)

fotograf nunta said...

Jules, eu stiam stiam si eu o vorba asemanatoare doar ca sanatosi erau cei care racesc vara ;)