Tuesday, October 04, 2011

Luni - cine, cum, care, unde, cand

Pentru ca povestile nu tin cont de reguli, povestea despre micile manii de luni solicitata de Marul s-a transformat intr-o adevarata legenda a zilei de luni, scrisa parca de Alexandru Mitru. Si cred ca asta o sa se intample cu toate povestile, asa ca nu va speriati daca ati cerut ceva si o sa capatati altceva :))

Acum o gramada de vreme, Luni se numea Inul si era cea mai nesuferita fiinta vazuta vreodata. Ii placea sa traga perna de sub capul oamenilor care dormeau, sa intre in jocul copiilor, sa le strice regulile si sa le fure jucariile, prefera compania oamenilor verzi la fata de suparare si activitatea lui preferata era statul pe o bancuta in parc, alaturi de oamenii carcotasi, care nu numai ca nu vedeau partea plina a paharului, dar nu vedeau paharul deloc. Nimeni nu-l putea suporta pe Inul asa ca ori de cate ori lumea il vedea venind, se avertizau reciproc strigand numele lui invers. Vreo cateva secole Inul nu s-a prins de strategie, dar cand si-a dat seama ce se intampla, s-a enervat atat de rau incat pe loc s-a transformat intr-o bucata de timp urata si cruda. Si ne bantuie si astazi, singura noastra salvare este sa-i schimbam un pic numele si sa-l transformam intr-o prelungire duminicala. Propun numele Luminica.

8 comments:

o Alice said...

Inul mi-a suflat în ceafă toată ziua!

Şerban Tomşa said...

Ce făcea Inul cu pernele celor care aveau insomnii ori scriau poeme în somn ?

marul said...

doamna , marul e fericit . atat cat poate fi el de fericit . nu pentru ca-i plac povestile , ci pentru ca intalneste oameni empatici . care musca din el :)

Andreea said...

Se aproba cu entuziasm! Desi cu mine Inul nu a fost obraznic niciodata...dar pentru ca stiu ce le face altora, sunt de acord intru totul!

Anonymous said...

this is totally cute :))

Raluca said...

Sa-l lasati pe Luni in pace, ca el nu este fostul Inul, el e prietenul meu, vesnic neinteles, dar mult mai senin si optimist si de bun augur decit cleioasa Duminica. Ea l-a denigrat pe Luni, pentru ca se plictisea si nu stia sa se bucure de viata si atunci a inventat povesti lugubre despre fratior.

Anonymous said...

Pana acum n-am stiut niciodata de ce se plange lumea de luni. Acum am aflat ca n-am cum sa inteleg, din moment ce ale mele sunt de fapt luminici. :)

Masaj erotic said...

asa se poate numii a opta zi a saptamanii