Thursday, March 01, 2012

O casa gigantica este tot ce-mi doresc

E momentul sa fiu sincera si sa spun ca unul din visurile mele cele mai mari este sa am o casa uriasa. Nu un apartament de 3 camera, nu o garsoniera bine pusa punct, nu o casuta la tara unde n-ai loc nici macar sa faci pirueta ca ai si iesit din ea, nu o cabana sobra. Am stat in destul de multe case ciudate, unele mai urate, altele mai frumoase, din portofoliu imi mai lipsesc o casa sub apa si una in foc si pot spune ca am bifat cam toate tipurile de casa. Dar imi doresc mult sa am casa mea. Casoiul meu, mai bine zis. O casa unde poti da petreceri miercuri noaptea fara sa deranjezi pe nimeni, unde pot sa gazduiesc zeci de oameni dragi, sa-i chem sa stea la mine ca-n vacanta. O casa unde dai peste tot felul de pesti, canari, pisici si caini si anunturi cu "aveti grija sa nu prindeti coada motanului in usa si sa nu lasati geamul deschis ca ispititi papagalul". Cu geamuri mari, patate de urme de ploaie si pervazuri pline de flori puse in sticle de lapte si whisky, pentru ca nu poti sa ai atat de multe vaze pentru atat de multe flori. Cu o curte dezordonata plina de tufe netunse si rugi de zmeura scapati de sub control, broaste testoase sub masa si smochin pitic sub geamul de la bucatarie.
Asta e, devin din ce in ce mai casnica pana si-n visuri :) Si nu-mi pare rau deloc!

7 comments:

Ceska777 said...

Iti urez o casa maaaare, de poveste, adica unde curatenia se face singura....

Iren said...

Ceska777: nu ma deranjeaza sa fac curatenie. doar sunt om casnic, nu?

Lavinia Dance said...

cine stie, poate o sa ai parte de acea casa :)
e un vis frumos:D

Șoseta said...

noi locuim într-o casă în jurul căreia alergi și-i vezi fundul pe la colțuri, dar nu m-am gândit cum ar fi să ne mutăm într-una cu fundul mai lung.

p. said...

stiu sigur ca o sa ti se intample, pur si simplu. eu m-am mutat in chirii, cu mobile, copii, masina de spalat pana la rastignire. apoi, intr-o zi, am primit casa pe care o visasem, in detaliu, unde pot sa imi primesc prietenii si vad paduri verzi de jur imprejur. trebuie sa visezi si sa crezi.

Iren said...

p: asa sa fie. si cand o sa se intample, d-abia astept sa ma vait ca nu mai prididesc cu stersul podelelor :D

p. said...

si sa vina cu totii cantand, a casa d'irene. ;)