Sunday, August 26, 2012

Jurnal de sunete de noapte

Mi-ar fi placut sa am urechi mari si roz, de hamster vesel. Le-as fi purtat cu mandrie pe strada, printre comentariile rautacioase ale trecatorilor-magari si nu le-as fi ascuns nici macar o singura data cu parul.
Am insa o pereche de urechi obisnuite, de care imi aduc aminte doar atunci cand imi aleg cerceii. Noaptea insa, cred ca-mi cresc alte urechi. Urechile mult-dorite. Pentru ca aud tot: strigate de bufnite, chiuituri de lilieci, injuraturi de motani si golani si vecini batausi, melodiile din masinile care trec pe strada, pupaturi de indragostiti, 7 tipuri de sirene si claxoane, certurile locatarilor insomniaci, suieraturile tevilor, bazaielile vampirilor si fosnetul paianjenilor balerini. Si cate si mai cate.

7 comments:

Anonymous said...

Eu am urechi căprui.
Urechile mele au irisuri care noaptea se deschid ca la motani și aud și simț monstruos! Acum văz, la fel de monstruos, că nu sunt singurul.
Tu ai irisul roz, măi minte-de-ceai?

Alt offtopic: felicitări pentru offtopic!

Iren said...

Liviu R.: multumesc frumos :)

Arhitectul: e roz din cand in cand, in functie de buletinul meteo.

K. said...

Eu iubesc un băiat cu urechi de păianjen care înainte să se nască a împrumutat o ureche de zebră și-una de căpșună. Cred că știa că m-aș fi îndrăgostit oricum, dar a vrut să mă facă fericită. Noaptea, când era pe-aici, închideam geamurile și vânam țânțari ca să nu-i mai acuze urechile de șarlatanie gramaticală. Am zis deja că atunci când bate soarele în ochii mei se văd urechile lui?

Anonymous said...

Scriiturile tale au un iz de aer proaspat de iarna. Mi-a fost dor sa te citesc. :)

andhra said...

n-aveam nimic de comentat la sunetele de noapte, doar am un pacheţel pentru tine şi am ales la întîmplare un raft pe care să ţi las şi uite, acum sunt bucuroasă că darul meu e coleg cu spusele celor de mai sus.
http://michelleerba.blog.com/2012/07/11/rain-fresh-tea/

Iren said...

andhra: e frumos pachetelul, multumesc :)

Unknown said...

Asta cu "paianjenii balerini" e geniala!
Ce s-a intamplat, chiar v-a fost premiat blogul?