Wednesday, January 09, 2008

Jacob

Daca as fi un personaj intr-un film, mi-ar placea sa ma numesc Jacob. In toate filmele cu Jacobi pe care le-am vazut, personajele cu numele asta spun ceva foarte profund, la care tot stai sa te gandesti apoi. Sau cel putin asta este impresia mea acum despre Jacobi, pentru ca am vazut Institute Benjamenta.
Acolo, un Jakob spune: " I shall never let myself be rescued, nor shall I ever rescue anybody". Asta imi tot zic si eu. Am reusit cu prima parte, sa nu am foarte multi salvatori prin preajma. Cu salvatul altora in schimb... salvez pe banda rulanta tot ce-mi cade in mana. Imi doresc mult sa ma opresc, poate la un moment dat o sa reusesc sa ies din pana "superheroului" si sa redevin om de rand, care vrea doar sa fie si nu vrea nici sa influenteze, nici sa fie influentat. Am sperante mari in legatura cu reusita mea. Pana la urma am reusit sa nu devin ceea ce mi se dorea: nici intelectuala, nici artista, nici lucratoare intr-o multinationala, nici macar cont in banca nu mai am si mai ales, niciun credit la activ.
Dar destul despre mine, uitati-va la film, e din specia filmelor "mancatoare de cap": te uiti, nu poti sa cuprinzi tot, nu intelegi, iti ramane in cap, iti inghite mintea.

6 comments:

Anonymous said...

toti ne suntem datori cu un echilibru (, care dupa o varsta, cica, devine imperativ, obligatoriu). cuanticeste: daca electronul ar avea energie infinita ar iesi din orbita si s-ar duce la mama drq'n'praznic... D'aia si pauzele de auto-iertaciune sunt esentiale. Cuanta 1 ... cuanta 2n2.

Nu-i de mirare cand workhoolicilor li se pune STOP joc. Dorm de pe 24 dec pana pe 7 ian. Cu pauze de masa si de petrecere.

Jacob. Jacob Nielsen.

Anonymous said...

hai mai salveaza-i p ceilalti un pic! :)

Anonymous said...

filmul asta trebe sa fie dupa cartea lui robert walser cu acelasi titlu (pe care cu ocazia asta mi-am adus aminte ca voiam s-o citesc :)

Anonymous said...

:) incearca si filmele ei: http://imdb.com/name/nm0001393

Aayana said...

Ai vazut Scara lui Jacob?

Anonymous said...

sint absolut sigur ca nu ai vrea sa fii un jacob in schindler`s list kthx