Thursday, December 11, 2008

Gesturi marunte

The matchbox project: Each week, a decorated matchbox with a tiny present hidden inside is left by a girl (and sometimes willing friends) somewhere in her travels. It's a random act of semi-artistic kindness aimed at disrupting someone's day in a tiny but positive way.

Ce idee!!!! Eu as transforma ideea un pic si as face-o anonima. Mi-ar placea un fel de Mos Nicolae cotidian, dar pentru buzunare. Sau pentru plasele de cumparaturi sau chiar casute postale.
Un gest marunt care poate duce la un zambet ce tine o zi intreaga, poate chiar doua. Macar pentru cei dragi: sa le bagi confetti in buzunar, bile, bomboane din alea in material fosgaitor, agrafe colorate, dopuri, papuci de papusa, nasturi luciosi, surprize vechi de guma, inele din tinichea sau poate lucruri utile: papiote de ata, degetare, cesti mici, de la seturi de jucarii, guma de sters, creioane de un cm, ascutitori sau poate un yo-yo. Nu costa scump.
Si macar unui necunoscut pe an. Cuiva pe care il simpatizezi la prima vedere sau il antipatizezi chiar si la a doua vedere. Sau macar unui seminecunoscut, daca n-avem curaj altfel. Cuiva cu care nu interactionam prea mult. Fara sa ne temem ca s-ar putea sa-i alunece din buzunar si sa nu stie niciodata. Daca se intampla asta, poate o sa-l gaseasca altcineva.
Gesturile anonime frumoase ar trebui inmultite pana ne obisnuim sa facem mai mult.

4 comments:

Diana Adela Martin said...

:))

candva, acum cateva ierni, aveam o colega de liceu mereu trista, cu batiste cu picaturi de rimel puse pe banca. si m-am gandit ca hey :) poate c-a uitat ideea de surpriza. doara un om care traieste cu ideea de surpriza-mica-de-cotidian nu are cum sa planga in fiecare zi. asa ca am inceput sa ii aratastfel de mici suprize, despre care vb si tu. dupa o saptamana si un pic fata m-a intrebat: auzi, tu lesbiana?

si mi-a mai spus si ca nu sunt genul ei

Iren said...

hahaha :))
vezi, d-aia am zis ca e bine sa fie gesturi anonime :D oamenii rastalmacesc intotdeauna binele.

Diana Adela Martin said...

da :)
trebuie sa invat sa fac surprize dianonime. odata si odata!

the neacsu said...

Si mai ales raul.
Sa nu o luam personal, mai ales in cazul micilor surprize placute :)