Monday, February 02, 2009

Iarna trece mai repede daca dansezi

Daca as fi decis sa ma fac totusi psiholog, cum parea sa scrie eticheta de pe mine, cred ca as fi recomandat tuturor depresivilor, pierdutilor, lunaticilor, oamenilor-lup si sfiosilor terapii prin dans. (dar am preferat sa ma fac pana la urma pacient si sa ma fac pe zi ce trece mai atotnestiutoare, ma prinde mult mai bine rolul asta) Daca te invarti, topai, impingi, rasucesti, zdupai si tropai se pare ca si mintea ta, care este mult mai in ton cu corpul tau decat crezi, face la fel. Si dopurile alea care se formeaza in firavul tau suflet si-ti impiedica intr-un mod neelegant circuitul fericirii in natura sar de la atata miscare in sus, ca niste dopuri de sampanie si pornesc undeva prin univers, zdrentuind taftaua dintr-o rochie extraterestra pusa la uscat.
Nu-s depresiva, nici suparata nu mai sunt, dar dansez de cand a inceput anul de zici ca e singurul lucru care mai conteaza pentru mine si de aia si am o pofta si o energie sa fac milioane de lucruri. Asa ca eu zic sa topaiti pana cand nu mai puteti de febra musculara. Eu ma duc sa ma iau o aspirina si sa mai fac o pirueta.

11 comments:

raulnecesar said...

exact!
dupa cativa ani de abstinenta, am reinceput topaiala, sambata seara. funny si divin

Iren said...

poate ajungem dansatori de renume mondial!

Unknown said...

efectul endorfinei :). decat sa mergi "la sala" pentru el, mai bine dans.

Antoaneta said...

Vineri am fost on a tango high, de mult nu mi s-a mai intamplat. Tangoul vindeca de multe...daca dansezi cu cine trebuie. Cand te apuci si tu, mai, zana piruetelor neuronale?

Sinbad said...

Vorbeai undeva despre stilul tau ca fiind suav-carnivor. Si atunci: aici e sampania, unde-i canibalul? (*comentariu* cu adverbe bine cumpanite, lipsite de dramatism excesiv si cantitate optima de seriozitate).

1307 said...

dimineata, muzica e mai buna decat cafeaua. trupul nu are nevoie de stimulente ca sa fie energic, ci doar de ritmuri pe care sa se miste.
\:D/

Iren said...

antoaneta: stiu si eu...cand o sa dau si eu peste "cine trebuie".

sinbad: canibalul se odihneste in mod civilizat, pe canapea.
si nu te mai supara si tu atat :P
uite ce am gasit
http://www.youtube.com/watch?v=aK6Hf0IYst4&feature=related
ma uitat la sinbad cand eram mica, la bulgari. ah, ali-baba mi se parea asa frumoos. parea genul care sa danseze tango :))

1307: dar ritmul trebuie sa se nasca mai intai in cap.

Sinbad said...

Merci pentru link (3 cuvinte, 3 limbi;noroc ca nu vorbesc daneza... altfel momentul tau de liniste ajungea un fel de Babel). Cat despre Ali ... ce sa zic: lumea celor 1001 nopti are deschideri infinite deci ipoteza ta e probabil corecta. Unii lipsiti de imaginatie ar putea totusi obiecta ca intre companionul hotilor si tango se afla 2 continente si aproape 8 secole.

Sinbad said...

P.S. greu de zis cine pe cine a uitat.(as zice sa nu-l corectezi,are mai mult farmec asa)

Sinziana said...

Imi place maniera ludica in care concretizezi idei...zilele trecute cand topaiam pe ritmurile "elefantilor bizari" imi venea in minte imaginea "dopurilor care sar de la atata miscare in sus ... zdrentuind taftaua dintr-o rochie extraterestra pusa la uscat". creezi imagini puternice...mi-e drag sa le citesc :)

Iren said...

Sinziana: multumesc :)