Thursday, April 28, 2011

Teorii

Am eu o teorie: cum ca locul il face pe om ( in afara de nume, haina, familie, scoala, tunsoare, buletin meteo, prieteni, vecini etc.)
Daca treci des pe Str. Frumoasa o oarecare trasatura a corpului tau devine un pic mai frumoasa, daca mergi pe Str. Portocalelor ori devii un pic portocaliu, ori capeti aroma de oranjada, daca ajungi pe Str. Furculitelor trei degete de la mana dreapta se preschimba intr-o furculita. Si tot asa. Cand cunoasteti un om fiti atent unde locuieste, unde se afla locul lui de munca, cam pe ce strazi trece zilnic si o sa aflati cum e el de fapt. Eu, de ex, pentru ca am trecut mult prin Piata Romana, lobii urechilor mele ( foarte dacici cand eram mica) s-au romanizat. Si pentru ca stau pe o strada cu nume saltaret din punctul meu de vedere, topai de fiecare data cand ma duc sa cumpar paine.

15 comments:

Julieta said...

:))))
ce simpatica postare!
kiss

MihaelaMaria said...

stii, s-ar putea ca teoria ta sa fie valida. daca stau sa ma gandesc bine si noi am locuit pe strada dr Felix imediat ce s-a nascut Felix, copilul. apoi, astept deseori pe strada Roma si, cand astept, abia acum inteleg, stau cu capu-n jos si ascult melodii vechi, de Amor. mai stiu acum si de ce o tulesc cat pot de repede, manata parca de o forta interioara a binelui, de pe starda Jitia pe care trebuie sa o traversez uneori. ar trebui sa stau mai putin pe general Berthelot, prea fac pe generalul cu copiii cateodata!

Unknown said...

pentru că m-am născut pe o stradă cu nume de floare (cameliei - atenţie la intonaţie vă rog :D) cuvintele mele întotdeauna au mirosit a flori.
acum locuiesc pe un bulevard cu miros de moldova, deşi graiul nu mi s-a înmuiat...
muncesc pe o cale a luptătorilor din trecut aşa că încerc să mă regăsesc pe mine, cel de acum mii de ani când eram esenţă şi scriam atât de frumos lumina începutului timpului.

Radu said...

Eu stau pe Sos. Viilor! :->

Voi stiti ca astazi este vineri, nu? ;;)

Octavian-Andrei Brezean said...

deci de aia imi place mie mai mult in natura :))

simpatica si sensibila postare :)

noTACover said...

Irene...ma poti ajuta sa ma inteleg mai bine:) momentan stau doar pe strada Branului..e de bine?
un detaliu care m-a inseninat azi! chiar incep sa-i vad altfel pe cei din jur!

Antoaneta said...

Salut intoarcerea comentariilor.

La Barcelona sunt multe strazi cu nume de locuri si de persoane, asadar e greu de interpretat. Ieri am trecut prin Piata Indoielii (Placa del Dubte), dar locuiesc pe Cartagena, oras fondat de Hasdrubal cel Frumos pe coasta Spaniei in 227 inainte de Cristos. Si lucrez pe Fernando Primo de Rivera, care fuse dictator la viata lui, de fapt acolo e intrarea oficiala, dar biroul e intr-un fost palat regal, in parcul Pietrelor Albe (Pedralbes). Cel putin in Bucuresti strada 11 Iunie 1848 inducea clar tendinte revolutionare:)

Cristina said...

Eu stau la Timpuri Noi de vreo doi ani si de atunci viata mea s-a schimbat radical. Din fericire, sunt niste Timpuri Noi atat de bune si de frumoase. Ma intreb, pe strada Toamnei copacii sunt mereu ruginii?

metafizicx said...

pe strada raiului doarme dumnezeu?

Unknown said...

foarte original, mi-a inflorit un zambet in coltul ochiului :D

Iren said...

metafizicx: cred ca acolo doar lucreaza

Ceska777 said...

Toata viata am locuit pe str.
(A)pateu si ador pateul.........

Anonymous said...

:)) HAHA, foarte buna teoria ta:D mi-au lipsist povestile tale pline de farmec. dar uite ca azi, in timp ce cautaum informatii despre ceai am avut placerea sa te redescopar, la fel de simatica, optimista si cu povesti capabile sa-ti ridice moralul^.^ multumesc Iren.o sa trec mai des pe aici :D wiiiii

Iren said...

Welcome back :)

Anonymous said...

Eu stau pe strada Lotusului si imi plac ursii polari.