Sunday, August 21, 2011

In care se arata unde mi-e bine pe internet

Sunt cateva locuri pe net in care ma simt foarte bine. Un fel de mini-case dezordonate, colorate si pline de lucruri dragi. Un altfel de loc e o casuta de mail facuta doar pentru mine, unde adun, strang, scriu si re-scriu si unde e un talmes-balmes care mi se potriveste foarte bine. Avand in vedere ca internetul e plin de zumzet, aici imi gasesc de multe ori linistea, ca intr-un dulap mare si primitor. Un alt loc e last.fm-ul pentru ca acolo gasesc doar muzica mea, pusa in borcane, pe rafturi, unde-mi amintesc de trecut, fara vorbe. Pe last.fm imi amintesc de fosti iubiti si zile pline de fericiri si nefericiri. Poate ne-am facut multe zile amare, dar uite ca, datorita lui x si y am aflat de muzica asta, si asta, si cealalta. Si acum fiecare melodie este o lume intreaga, care a inghitit tot ce s-a intamplat intr-o perioada intreaga, si in care pot sa ma intorc ori de cate ori mi se face dor de trecut. Asa ca se pare nu a fost deloc in van. Si-mi mai place pe tumblr, ca e ca o carte nesfarsita de poze, si uneori pe twitter, dar cand simt nevoia sa fiu lup singuratic imi vine sa fug de tot ce e prea social. Cine a mai vazut lup singuratic postand pe facebook, de exemplu? Si-mi mai plac locurile mele secrete, despre care nu povestesc nimanui, unde ma duc incognito ca sa dau idei si linkuri pentru proiectele unor oameni mai mult sau mai putin cunoscuti.

5 comments:

Anonymous said...

Sa ai locuri in care sa te simti bine - virtuale sau nu - mi se pare mare lucru... toti avem nevoie de oaze de genul asta dar nu toti reusim sa le gasim...
Toate bune! Zi frumoasa.

Aayana said...

Mie fotografiile îmi aduc aminte de locuri. Chiar și cele făcute aiurea, doar cu o mână prinsă accidental, sau un peisaj mișcat/tremurat :)
De melodii nu mai zic!

Anonymous said...

nustiucumseface dar am vreo zece adrese email..
adica se face ca la fiecare 2 ani mai faceam la un nou provider o adresa.. cu sau fara pop3 (de "muls" prin cutiute gen outlook in hdd)
pentru participare la discutii am ales anonimatul cozy
desi imi permite sa am mai multe personalitati, eu sunt mereu acelasi, si mi se acorda respect si consideratie si simpatie
ca anonim
uneori sunt tentat sa cred ca daca as purta o masca, as avea mai multa apreciere si in viata offline
o iluzie desigur

Anonymous said...

Nu ma intreba cate asemenea locuri am... Uite, unul din ele este intr-o casa foarte mare, uriasa, cu multe, multe camere in care gasesti o multime de cotloane primitoare, mi-am gasit un loc mic cat un sertar intunecat in linistea caruia ma ascund uneori, singur, doar eu si cuvintele.

gabriel said...

http://www.youtube.com/watch?v=e9GO1cVk7Hg