Saturday, January 28, 2012

Voyeur-ul din cutie

In fiecare dintre noi se ascunde un alt "eu" pe care nu-l lasam sa iasa la suprafata. Fie pentru ca nu stim ca e acolo, fie ca nu vrem sa ni-l asumam, fie pentru ca nu ni-l dorim. In cazul meu, se pare ca ascund un mic voyeur in subconstient, pentru ca ori de cate ori ma uit din intamplare pe geam, vad cate un vecin care se dezbraca. Cu jaluzelele ridicate, perdele inexistente, toate luminile aprinse si nicio grija. Asa ca tot ce-mi ramane de facut e sa zic "oh, nu din nou" si sa ma intorc cu spatele. Asta se intampla atat de des probabil si pentru ca traiesc inconjurata de blocuri, stau doar la etajul 3 si vad apusul in geamul balconului vecinilor de vizavi, si pentru ca, probabil, am foarte multi vecini care si-au asumat micul lor "eu" exhibitionist.
Insa sunt convinsa ca as putea sa locuiesc chiar si intr-o cabana intr-o padure, departe de lumea dezlantuita, si tot as vedea atunci cand ma uit pe geam o caprioara care-si da jos dresurile sau un vulpoi in costumul lui Adam care se spala la subtiori.

1 comment:

Vova said...

Interesant.
Si eu am patit asta.. vecina din blocul de vizavi, o persoana la aprox 39, a uitat de jaluzelele de la balcon, acum erau deschise, a navalit in camera de zi goala pusca, ca dupa dus, si s-a oprit in mijloc sub candelabru.. se adresa cuiva, pesemne partenerului ei care o astepta probabil pe canapeaua care nu se vedea in stanga .. Detaliile ei anatomice erau cele din nastere, nu intervenise cu nimic..