Wednesday, February 15, 2012

Post entuziast, cu sfarsit dezumflat

Stiti de ce am nevoie? De un om entuziast. Care se apuca de ceva nou si-ti da telefon zilnic sa-ti povesteasca ce a mai descoperit, te molipseste, te trage dupa el mai ales atunci cand esti caramelizat in plictiseala. Care risca si face sa para totul frumos si nou si interesant, chiar si atunci cand are esecuri. Care e un pic cam enervant de pasionat, dar care reuseste sa-ti dea energie, nu sa te stoarca de ea.
Pentru ca nu cunosc un astfel de om, incerc sa fiu eu unul. Macar din cand in cand. Acum ca sunt obsedata de pestii Betta Splendens, incerc sa-i entuziasmez si pe altii si sa-i conving sa iubeasca un pic mai mult. Povestesc ca-s frumosi, ca-i poti dresa, ca te recunosc drept stapan, ca-ti mananca din mana, ca se infoaie ca niste curcani si nu-s chiar atat de greu de ingrijit. Dar nu am deloc succes. Pana acum n-am convins pe nimeni :( Poate pentru ca mi-e rusine sa insist prea mult. Cred ca ar trebui sa ma duc la niste cursuri pentru agenti de vanzari.

16 comments:

Busuioc said...

Pe mine m-ai convins!chiar ca sunt frumosi.

Busuioc said...

Era sa uit! multe multumiri pentru recomandarile de filme, asa am descoparit "El habitante incierto" si "Innocence", care mi-au placut la nebunie! ms frumos, si la cat mai multe filme bune!

Iren said...

Busuioc: iii ce bine! :))

- cu multa placere. o sa mai pun saptamana asta niste filme. la cererea generala, mai putine horror-uri asiatice :))

Raluca said...

Beta Splendens....ehei, ce amintiri mi-ai sters de un praf cit China. Te inteleg, lumea e atat de minunata incat mi se pare normal sa te pasionezi mereu de ceva. Nu inteleg cum unii nu vad frumosul nici daca li-l bagi pe git cu linguroiul, sau cum au timp unii sa se uite la televizor - si atat.

Fumatorul Vesel said...

DA, sunt si eu in cautare de oamenii pasionali si entuziasmatii, da-mi un raport de gasesti un loc in care acestia se ascund !

Anna said...

Am o propunere: să facem un club al entuziasmului general! Și să povestim vrute și nevrute despre toate entuziasmările posibile :) ar putea să se numească Colegiul Invizibil (pentru că am dat de această denumire când citeam literatură științifico-plictisitoare și mi-a plăcut ideea :D plus că entuziasmul e așa ușor ignorabil, când vine vorba de unii oameni, încât aproape c-aș putea zice că-i invizibil).

K. said...

Peștii tăi sunt entuziasmați? Ei povestesc despre tine? Despre cum te înfoi ca un curcan, despre cum îi recunoști ca frumoși? Dacă da (și cred că da)...nu mai e nevoie de eforturi. Sunt convinsă că în relația Iren-entuziasm peștii își îndeplinesc perfect rolul de portavoce. Îmbrățișări entuziaste!

windwhisperer said...

* e frumos la tine-n suflet , e tarziu la mine-n gand....sub fruntea mea se face noapte, In ochii tai se face zi..*
si eu *ma-nblanzesc* cu un betta :)

Anonymous said...

Hai ca te invat eu cum se face. Prin puterea exemplului. Te innebunesc cu schiul. Imposibil sa nu te molipsesti de entuziasm si sa ramai cu el in suflet. :D

Apoi ma entuziasmezi si tu cu pestii.

Desi, daca ma gandesc mai bine, m-ai entuziasmat deja. ;)

Iren said...

windwhisperer: si cum e? :)

pinguilde: singura problema e ca sunt un om total nesportiv :-s

Dana said...

Mai stii cand ti-am povestit despre un peste din acvariul meu foarte frumos dar foarte rau care a omorat toti pestii mai mici si inclusiv pe femela lui? Era un beta :) Asa, in spiritul postului ;)

Anonymous said...

Pentru inceput trebuie doar sa te uiti la televizor. Nu e nevoie de nici un pic de efort. Avem si un ski-lounge pe skype pentru cei care vor sa faca galerie. E cam ca mersul la stadion. ;)

Iren said...

Dana: da, tin minte. ei bine avand in vedere ca ii iau un coleg melc, nu o sa mai aiba pe cine sa omoare.


pinguilde: eu n-am televizor ^_^

PesteAuriu said...

Al meu a murit recent din cauze necunoscute... Era cel mai rasfatat Beta-bol curat, nisip colorat, plante, prieteni melci, hrana de cea mai buna calitate...Si Beta pritenilor mei carora le-am impartasit entuziasmul traiesc in 2 degete de apa neschibata cu lunile .. viata e nedreapta si in lumea necuvantatoarelor

Adina Amironesei said...

Woooow, da' ce frumosi sunt Betta Splendens, trebuie sa recunosc ca nu stiam de ei (nu am acvariu si nu am avut niciodata), e fain ca am aflat acum de la tine.
Sa stii ca eu cunosc oameni de care ai descris aici >:D<

Iren said...

Adina: pai poate iti iei si tu unul atunci :)