Monday, September 17, 2012

Pe culmile discretiei si modestiei

De ceva vreme trec printr-o perioada foarte ciudata: am devenit extrem de discreta. Asta dauneaza scrisului pe blog si pe tot felul de retetele sociale. Orice as scrie am senzatia ca este foarte personal ( daca nu pentru mine, atunci pentru celelalte persoane implicate), ca este ceva special si intim si nu pot sa-l arat si lumii fara sa am senzatia ca pierd ceva. Nici macar o poza cu o prajitura nu mai pot posta fara sa ma simt aiurea. Si daca asta si cealalta si altele sunt atat de private, nu-mi mai ramane nimic de spus. 
In afara de discretia monstruoasa de care dau dovada, am luat-o razna si cu modestia. Daca povestesc despre ceva ce mi-a iesit bine, am impresia ca ma laud ca om arogant si egoist si ma simt foarte prost. Iar cand citesc posturile altora, in care insira numai reusita dupa reusita si succes dupa succes, imi vine sa nu ma mai laud niciodata ca sa nu ajung niciodata asa.
In rest, sunt un om normal. :))
Sper sa fie doar o faza totusi, sunt de parere ca oamenii prea discreti pot sa explodeze la un moment dat din cauza atator lucruri secrete.

8 comments:

alina said...

Frumos. Sunt nelinistita insa spre final. As putea exploda oare, ma-ntreb, discret, in interior?

Iren said...

alina: o explozie emotionala interioara discreta duce intotdeauna la o explozie emotionala exterioara indiscreta.

Alexandra said...

Probabil nesiguranta creaza aceasta stare.

Omul-Ancoră said...

Cred ca ai ales sa-ti deschizi un blog pentru a avea un loc in care sa fii tu. Daca scrii in functie de ce scriu altii, nu lasi in umbra parti din tine?

alina said...

S-asezi in gradina ghiveci cu secrete ingropate in pietre, astupate, fireste-n pamant, in soare, in ploaie, in care s-or coace povesti care n-au nimic secretos, caci radacina se taie, se consuma doar florile, adica privite pana ce mor. E sigur ca mor, dar nu inainte de a-si trai, nesigure, splendoarea

Anonymous said...

Sper si eu sa fie o faza. Modestia si discretia duse la extrema chiar nu fac bine. La mine cred ca o sa se lase in curand cu explozii.

Anonymous said...

Priveste optimist. Adora discretia. Da-ti timp tie. Privat nu inseamna rau. Privat inseamna tu. Si tu esti cel mai important om din viata ta. Bucura-te de tine.

simsim said...

:)