Monday, April 02, 2007

Fara energie

Da, zilele astea nu pot sa inteleg ( a se citi "nu pot sa sufar") oamenii care debordeaza de energie. Care intra pe usa cu putere, cu parul plin de raze luminoase, mirosind a aer curat si zapada, desi afara e praf si cald. Pentru ca eu ma scurg pe langa ziduri intunecate iar la intunericul cearcanelor mele musetelul isi pierde petalele si forta vindecatoare. Bineinteles ma scurg aruncand priviri rauvoitoare celor energici care, nu stiu cum, imi sar in fata pe drum ca niste dopuri de sampanie scapate de sub control. Ar trebui sa-mi iau si niste haine adecvate, o pelerina sumbra cu gluga ampla, unde sa ma ascund de razele soarelui si de rasetele copiilor care se joaca :P Este ciudat sa urasti lumea si vitalitatea imbracat in blugi!

Cel mai tare ma enerveaza cei care canta la metrou. Daruirea lor, ritmul lor nebunesc, cuvintele pline de pasiune si vocile berbante care se aud la mii de kilometri departare ma fac sa-mi vina sa le rup mandolinele, tamburinele si ce mai au ei pe acolo in mii de bucati. Pentru ca zilnic sunt la fel de proaspeti si cu plamani sanatosi si imi amintesc de zilele in care aveam energie si nu ma calcau pe nervi deloc :D

Apoi ma enerveaza cei care stau in fata metroului de la Romana si se harjonesc. Hai, inteleg sa te harjonesti o zi, doua...dar sa te harjonesti timp de o saptamana mi se pare exagerat! Eu iau de o luna ulei de catina si d-abia am putere sa ma duc sa-mi cumpar ciocolata pe care oricum nu am voie sa o mananc si tu alergi si te impingi si calci pe picioare oamenii intunecati? Nu e frumos!

Oamenii din curtea spitalului Colentina. Oameni bolnavi sunteti voi?? De cate ori ma duc pe acolo dau peste bodyguarzi stralucitori de sanatate ca niste mere in cos, de bolnavi saltareti in pijamalele lor si de vizitatori care vin plini de armonie, tinandu-se de mana. Chiar si cand ploua torential, tot locul emana o vioiciune ciudata, total nepasator fata de faptul ca mie mi se rupsesera 3 spite la umbrela.

*Cu fiecare post pe care il scriu, acest blog devine din ce in ce mai nezen!

11 comments:

RME said...

Iubitorii de Zen ashteapta cu rabdare shi vremurile mai bune. :P Tzinand seama ca acushica vine Pashtele poate ca e totushi un pic de Zen prin cea ce treci. ;-)

Baftica la facut bine!!

Kit said...

Un post lung pentru cineva fara energie. Da, si nici a rupe mandoline nu cred ca e chiar asa usor...!
:D

Anonymous said...

o prietena ce era la un shopping de cosmeticale muieresti si-si tot umplea tolba cu entuziasmul specific freneziei aferente, o vanzatoare foarte simpatica o atentioneaza: "Domnisoara, sunt foarte bune toate cremele acestea anti-cearcan... dar totusi putin somn n-ar strica.":))

Anonymous said...

rme: mersi pentru urari, nu stiu daca pastele insa ma va face zen. mie imi place mult mai mult craciunul

kit: nu subestima forta polidinului in ceea ce priveste scrisul! cat despre mandoline ma gandeam sa le rup in timp, aschie cu aschie, nu asa, intr-o secunda.

gigix: da n-ar strica, as vrea sa ma dau si eu cu somn pe sub ochi!:(

Anonymous said...

dar de ce tot bolnavioara? ba polidin, ba antirabic, what's up?

Anonymous said...

pai am avut o luna foarte ghinionista si m-au napadit ca iedera cainii si bolile :D. sistemul meu imunitar in loc sa munceasca s-a jucat la calculator asa ca m-am pomenit ca orice problema, oricat de mica, se transforma intr-un sir de infectii nesfarsite. acum incerc sa-mi smulg sistemul imunitar de la calculator si sa-l pun sa socializeze din nou cu bacteriile si alte vietati. intre timp geanta mea a devenit raiul seringilor, fiolelor, medicamentelor si al tincturilor :)) dar lucrurile merg spre bine.

Matei said...

hi! i've been reading your blog for a couple of months...nice job! i was wondering if you would like to exchange links with my blog, Memories Box. A nice day! Happy Easter :p
M.

Anonymous said...

poate ca-i timpul sa reconsideri Pastele.

Anonymous said...

nu. ai vrut sa zici ca blogul asta devine din ce in ce mai penibil. nu zen sau nezen e problema.
nu stiu de ce sunt musca si ma bag, dar nu vezi ce reactii provoci? diminutive scarboase (baftica, bolnaviara).
fiecare blog are comentatorii pe care-i merita.

dar nu ma baga in seama. keep up the penibil work. scuipa cu metafore, joaca-te cu cuvintzelele, sa vomitam cu totii.

Anonymous said...

Draga Anonymus,

Nu te supara, dar locul tau e in alta parte. Ai putea de pilda sa citesti niste bloguri motivationale: cum sa fii mai fericit in 10 pasi, cum sa iti domini frica si sa devii un om de success si asa si pe dincolo.

Iar cand spui "fiecare blog are comentatorii pe care-i merita" afirmi un fals. Irene nu te merita, cauta un loc unde chiar esti apreciat la adevarata ta valoare.

Anonymous said...

Anonymus for presidente!
desi... a ales sa se exprime intr-o forma nefericita
desi... ignora ca e greu sa scrii:)
desi... ignora ca e si zile bune & zile rele (a se citi: saptamani||luni||timpuri)

macar fu un pdv valid peste care n-am facut scroll ca jde' altele. si m-a si obligat sa gandesc. ma bucur ca d-ra TeaBrain a dat 'sansa' acestei pareri sa fie citita. Fereasca-ne-ar Sfintii de Karma Blogo Police!:)