Wednesday, October 29, 2008

Ce urmeaza

Uneori ma subtiez si intru intr-o lanterna ca sa vad totul printr-un ochi de lumina si sa pot sa focalizez. E o lanterna speciala, un telescop cu ochelari si lentile de contact, care-mi spune ce vreau atunci si acum. Pentru ca sunt cinstita cu mine si recunosc ca de multe ori nu stiu ce vreau. Stiu ce am vrut acum un an, doi, cinci si raman acolo, pentru ca mi-e greu sa recunosc ca ma fac mare si-mi schimb dorintele. Uneori imi dau seama de asta la timp. Gata, le-am indeplinit, merg mai departe.
Singurul meu scop de ceva vreme este sa fiu linistita si sa rad orice ar fi. Si am ajuns sa fac asta. Dentistul meu se minuna ieri de cat de cuminte si vesela pot sa fiu, in timp ce ceilalti pacienti stateau pe scaune si-l improscau cu ura prin lanternele lor. Dar acum ca mi-am atins scopul si imi pastrez linistea chiar si la dentist, ce vreau in continuare oare?
Vreau lucruri simple si albe, vreau o foarfeca buna pentru tuns, vreau sa am o gradina nici prea mare nici prea mica, unde sa pot planta bulbi de lalele si un artar pitic, langa un mestecan, vreau o banca jumatate la soare, jumatate la umbra, vreau o casa cu tapet verde pe pereti, podele de lemn, perdele care se umfla de curent, plina de oameni sanatosi. Vreau un pian in sufragerie si zahar in zaharnita. Vreau sa duc o fata mica prin lume, oriunde isi doreste ea si sa scriu o carte atat de frumoasa si atat de simpla incat oamenii sa o citeasca din 10 in 10 ani si sa o imprumute si altora. Zis si facut?

7 comments:

Rareș said...

Făcut! Frumos făcut!

Iren said...

sunt si eu curioasa ce o sa iasa.

Ana said...

Faine dorinte ai. Sper ca "zis si facut?" sa devina "ZIS SI FACUT!"

Unknown said...

Nu gasesc butonul de Pre-Order pentru carte, unde l-ai ascuns? :) Sa ti se indeplineasca visele la timp incat sa poti scoate altele calde din cuptor!

Iren said...

multumesc. imi tin si eu pumnii.

Sara said...

:X:X:xla lista cu dorinte...mi-ai luat vorba din gura(numai ca eu n-as fi putut niciodata sa o zic la fel de bine ca tine:))...si daca nu sunt indiscreta...tu ce profesie ai?:d(eu cam trebuie sa ma hotarasc la ce facultate voi da si fac un fel de "sondaje de opinie" printre oamenii care ma inspira:)) )

Iren said...

Sara: sunt copywriter intr-o agentie de publicitate. daca vrei un job care sa-ti tina mintea in priza, unde nu faci insa lucruri prea utile pentru omenire, dimpotriva chiar, creativ dar care te invata totodata sa fii umil cu propriile idei si total lipsit de glamour, asta e.