Monday, October 13, 2008

Pe ce se bazeaza relatiile. Marturii.

Pe sex ( parca-am fi in transa, orice am face, cu oricine am iesi, ajungem in cele din urma unul langa altul, in pat), pe faptul ca amandoi suntem foarte frumosi ( si ne facem impreuna cumparaturile, nu, nu mereu de la mall, nu fii rautacioasa), foarte urati ( si eu si ea avem cate un neg in mijlocul fruntii, dar nu ne deranjeaza), antisociali ( seara mancam si ne culcam, nu avem nevoie de altceva, rasa umana este periculoasa), sociali de-a binelea ( noi iesim in fiecare seara, avem multi prieteni si pantofi crapati de atata dans), ne plac muraturile ( conopida care scartaie), ne plac filmele ( noi am alcatuit imdb-ul, am vazut toate filmele de acolo!), muzica (lalalala, noi ne cantam cantece, nu ne vorbim), ne place sa facem poze ( el are un canon, eu un nikon dar le schimbam intre noi in weekend), am fost atat de mult singuri si acum ne agatam de primul care si-a ridicat ochii spre noi ( ce rau a fost cand eram singura, rau cu rau dar mai rau fara rau, adica mai bine imi fac praf nervii cu el in casa), vrea si el/ea copii ( la fel vor si parintii nostri, mai ales ei), vrea sa calatoreasca in lume ( cand eram in Haiti, s-a spart o teava in baie si administratorul a intrat sa faca curatenie si mi-a furat un covor, dar el neaga, evident) , zice ca e la fel de matur/imatur ( ma duc sa-ti cumpar tampoane/ nu ma duc sa-ti cumpar tampoane, ma!), mi-e comod cu el ( imi face masaj la picioare si doarme la mine doar 3 nopti pe saptamana), nu sforaie ( de fapt scoate un fel de piuituri, dar nu ma deranjeaza) si nu face firimituri ( si cumpara paine! tu stii ce rari sunt barbatii astia?), ii place sa faca baie, nu dus, ca si mie!!! ( evident facem baie impreuna, asa il si supraveghez, ca sa nu lase par in sapun) imi citeste gandurile ( uneori e asa ciudat, cand ma suna ex-ul, imediat dupa ma suna si iubitul sa-mi zica "te iubesc"), imi da cadouri, bani, casa, masina, aspirina ( dar ce nu-mi ia, mi-a dat si luna de pe cer, in forma de tort de bezea) , facem sport impreuna ( stam permanent imbracati in trening, daca ne vine nevoia de sport, sa fim pregatiti, impreuna!).
Fiecare cuplu poate fi descris printr-o singura actiune care-i apropie. Si de multe ori nu e dragoste. Si de multe ori e dragoste, dar nu stii pe moment. Si de multe ori e ceva, ce nu poate fi descris drept dragoste, poate e ceva mai jos decat dragostea, dar e la fel de important si te ajuta sa mergi inainte.

Best video la Anim'est 2008 - Hearts a mess. Cu ocazia asta, cam tarziu, l-am descoperit si pe Gotye, un australian pe care unii il compara cu Beck.

13 comments:

weebzam said...

da, gotye are doua albume, din cate stiu eu, si amandoua suna cam bine. pot sa-ti dau, daca-mi zici cum.

in rest, ce sa zic, cam ai dreptate. eu zic ca e mare noroc sa fii in stare sa gasesti fraza respectiva, oricare ar fi ea. la unii nu e nici aia. sau sunt prea multe si de fapt niciuna. si n-ai de unde sa stii ca frazele astea nu inseamna 'dragoste'. la o adica, definitia dragostei poate fi tocmai faptul ca poate fi oricare din frazele astea sau toate la un loc.

or something....
where's the goddamn beer?

Iren said...

chiar o sa te rog eu sa.
pana acum ar fi trebuit sa stiu sa-mi gasesc muzica si filmele singura pe internet. ei bine nu :))
teamindster at gmail com com
multumesc

ps: bere bere :)) da! unde e bere e si dragoste!

Piersicoasa said...

Ce frumos ai scris! Reusesti foarte usor sa smulgi zambete melancolice. Bunica obisnuia sa-mi explice ca dragostea e cel mai puternic sentiment pe care-l simti la un moment dat. Asa ajunsesem sa cred pe la 3 ani ca daca tremur cand vad cainele vecinului se numeste dragoste. Desi misterul acesta oricum nu e prea elucidat pentru nimeni.

Iren said...

panic duck: de ce oi fi scris oare de doua ori com com? :)) cred ca bausem bere :-\

piersicoasa: multumesc. eu stiu bine cand e dragoste. cand ma enerveaza cineva si-mi vine sa-i dau cu ceva in cap si in acelasi sa-l iau in brate.

Lulu said...

Deci: am citit de trei ori la rand "Pe ce se bazeaza relatiile. Muraturi". Ce-o fi asta? :-)

Incze Klára said...

Genial textul!

Rareș said...

Am avut o tresărire, citindu-ti postul: m-au ”mișcat” parantezele. Trăiesc pentru și în acele paranteze; îmi place să le umplu, să le folosesc... Și cred că acel ”ceva” e mai sus decât dragostea, dacă e mai important...

Unknown said...

ai scris de doua ori com si, ca sa repari greseala ai postat acelasi mesaj twice. si eu vreau bere.

@panic duck: daca nu e bai, pune si morsanu at gmail dot com pe lista de to. eu stiu sa imi gasesc muzica pe net, dar mai e mult pana diseara.

... said...

Unde dragoste nu e nimic nu e-daca vorba asta n-ar fi fost spusa de Apostolul Pavel(nu de Marin Preda, cum cred multi), as fi fost tentat sa cred ca e un mare bullshit.
Relatiile-alea scurte-se intemeiaza pe minciuni sfruntate si dragoste, alea lungi-doar pe minciuni, asta e ratiunea longevitatii lor.

Iren said...

lulu: :)) repede lulu fa-ti o psihanaliza mica :))

klara: :* mie mi se pare rautacios, ca puteam sa dau si exemple frumoase, da' n-am vrut! :))

morsanu: gata, s-a rezolvat. ieri am suferit de zapaceala repetitiva.

Lulu said...

Eh, Iren, cred ca trebuie una MARE!

Ana said...

cand te enerveaza cineva de ti vine sa l dai cu capul de pereti si sa l mangai in acelasi timp???????

aoleu, sunt pe moarte inseamna

joju said...

in cartea Despre dragoste a lui Prof. Dr. Gheorghe Soare , scrie dupa zeci de ani de observatii, ca a observat ca cele mai durabile relatii au la baza ..mila
si mai defineste cele 3-4 tipuri fundamentale de perechi
cine n-o are sa zica joju[punct]blog[arond]gmail[punct]com

si intradevar sunt persoane carora le repugna apropierea fizica si imi imaginez ca asa era Dna Monica Lovinescu

in fond nu suntem numai spirite, coexistam in "fratele porc"