Tuesday, October 07, 2008

Toamna

Am primit o leapsa de la zambiti va rog
10 amintiri de toamna.
Imi aduc aminte de textul cu toamna, din abecedar, despre gutui si mere. Mi se pare ca era scris de Bolintineanu, dar nu sunt sigura. Doamne, cat am urat scoala! 12 toamne sacrificate in fata tablei, inghitind praf si creta cand afara era totul auriu. Oamenii mari distrug sistematic copilarii.
Toamna faceam excursii la munte cu clasa la munte si mergeam pe serpetine si, in timp ce cativa copii sensibili mureau de rau, noi ceilalti admiram frumusetile naturii si ne jucam cu papusile Barbie straine ale celor care aveau norocul sa aiba asa ceva, in timp ce papusile barbie romanesti stateau dosite in rucsace, ca ne era rusine cu ele.
Toamna am fost facuta pionier la Targoviste si am vizitat Doftana si eu am primit Tom Sawyer dar l-am schimbat pentru Alice in tara minunilor. In ambele carti cenzura isi facuse serios de cap.
Ce greu mi-era sa ma trezesc dimineata si sa stau un sfert de ora sa ma pieptene mama si sa-mi faca doua cozi impletite. Si mama se grabea si ma tragea de par si-mi strangea parul atat de strans incat toata ziua ma durea pielea capului.
Si cat uram sa fiu intr-a 12 a si sa ma trezesc dimineata, sa ajung la chimie unde o profesoara ingrozitoare, cu un pulover in forma de blana de urs, ne zicea ca sunt prosti.
Toamna avea loc miss Boboc si eu nu aveam niciodata rochie frumoasa pentru petrecere pentru ca pe vremea aia se gaseau putine lucruri frumoase si alea care erau frumoase, erau foarte scumpe. Si in clasa a 9-a bunica mi-a facut pentru bal o rochie dintr-un material foarte ciudat, cu modele cu scaieti. Cred ca am fost cea mai putin moderna fata din istoria liceului meu plin de copii de bani gata :))
Toamna zici ca sunt picata din luna, ma trezesc greu dimineata si ma lovesc de pereti. Zici ca inspir must de dimineata pana seara. Iau multe vitamine, pe masura ce ma apropii de iarna ma plictisesc si ma las pe tanjeala asa ca atunci cand incep racelile si gripele eu iau din fiecare cate putin.
Toamna mi se intampla cele mai multe lucruri bune si-mi vine sa chiulesc nonstop de la serviciu, dar in loc sa fac asta sunt responsabila si ies doar un pic la plimbare, cat sa-mi caut o bratara cu ametiste.

10 comments:

Unknown said...

Toamna inseamna liniste; zen curat.

bogdan b said...

"Toamna am fost facuta pionier la Targoviste si am vizitat Doftana " - la fel si la mine, cu diferenta ca am fost facut, nu facutA :)

Steppenwolf said...

Forever Autumn

;)

Steppenwolf said...

|^| click it!

Prostia asta de Blogger nu stie sa sublinieze linkuri

ruki popa said...

toamna sa numara gandacii...
morti-
traiasca solutiile moderne de omorat scarbosenii!

Luci@N said...

toamna miroase a creioane noi proaspat ascutite...

Emilia said...

Ce frumos povestesti. M-am pierdut pt o secunda in tine.

Adina said...

Toamna sunt gramajoare de frunze uscate prin care abia atept sa dau iama. Si apusuri metalice.

Rareș said...

nu mai stiu cum e toamna mea, dar vad o toamna - asa cum ai desenat-o - cu fetite cu codite, cu bunici (si zacusca, in cazul meu), cu alei pe sub castani, cu covoare galben-rosii, cu oameni ascunsi dupa gulere, dar zambind la gandul unui chip drag. si cu ametiste, daca vrei.

noryshor said...

acelasi cititor fidel iti mai trimite o leapsa venita din departari. :D
ii zice: 'Leapsa lepselor'.