Tuesday, November 04, 2008

Cum sa scapi din prins(oare)?

Street art by Blue

Pentru toti bonzaii uscati, pentru toti barbatii pietrificati, pentru toti cateii legati, pentru toti ministrii patati, pentru toti gogosarii murati, pentru toti vulpoii ne-turbati, pentru toti pantofii purtati si pantalonii in tur lasati, pentru toti covrigii nesarati, pentru toti copiii suparati si pentru toti banii prin autobuze furati, pentru toti cei prinsi de un fir, de o ata, de o panglica hoata, care nu pot da nici inainte, nici inapoi, nici in sus, care nu pot bea vodka cot la cot c-un rus si nu pot sa dea din colt in colt pana ajung la peretele opus.
Cand te simti prins, ce poti face oare? Poti crede in abandonare, sa astepti pana cand te scoate de acolo o intamplare intamplatoare, sau iti poti imagina cum ar fi sa evadezi in sus printr-o simpla alunecare. Ca apoi totul e mai simplu, chiar daca e posibil sa dai gres din prima si sa ajungi intr-o tara unde nu-ti prieste clima.

raceala asta ma face sa vorbesc in versuri.

5 comments:

daniel said...

Nu prea vad cum poti evada alunecand in sus fara sa storci toata viata din tine.

Rareș said...

tot uscatu' nu-i uscat, de-i bărbat pietrificat sau cățelul cel legat, e turbat până-i murat, e covrig puțin sărat prins de turul cel lăsat, e copilul supărat că va fi pietrifcat, este prinsul cel neprins, evadat în jos și-n sus, totuși pare nesupus, chiar peretele opus e așa de simplu dus într-un loc uitat, apus, reaprins și readus, pân-acolo unde nu-s nici copii și nici covrigi, nici pereți de vrei să-i strigi să-i dărâmi în țipăt mut și să șezi, apoi s-ascult, cum cobori mereu suind, cum te duci mereu venind.

Radu Voicu said...

e de la panadol :) get well (racesti can des, ce te nemultumeste?)

Iren said...

daniel: asta inseamna o evadare adevarata

pushthebutton: mi-ai intors pe dos poezia :))

radu: asa e sistemul meu imunitar. se plictiseste repede si are nevoie de provocari

green said...

Alunecand pe-o raza de soare:):)