Tuesday, December 09, 2008

Aici schimbarea nu vine niciodata

S-au schimbat atatea senzatii si se schimba in continuare pe masura ce imbatranesc. Stiu de la 12 ani, de la lectia de biologie, ca o sa vad galben la batranete.
Dar uite ca nu totul se schimba, pe senzatiile astea pot conta inca.
Dezamagirea cand dai peste o portocala uscata. Parca deschizi un ou kinder si descoperi ca au uitat sa puna jucaria in el.
Senzatia ca esti un cozonac incins cand intri in magazin imbracat de iarna si n-ai timp sa-ti dai jos hainoiul asa ca te coci printre rafturi, te inrosesti ca un mar sters cu ulei si-ti umfli obrajii de ciuda.
Cand simti prima oara intr-un an ca vine un anotimp: miros de iarna, neliniste de primavara, chef de duca vara si melancolie blegoasa toamna.
Mirosul hainelor persoanei dragi. Mereu va exista o persoana draga cu haine care miros bine: a parfum pudrat, a prajitura, a acasa. Tricoul lui, fularul lui tata, pijamaua mamei. Si vom mai adormi in hainele acelea din cand in cand, in momentele in care nu mai stim ce sa facem cu noi si avem nevoie sa fie cineva responsabil pentru noi.
Mirosul de cuib dintr-o sapca sau caciula, de par si cuier.
Senzatia de piele arsa cand cazi pe asfalt.
Febra in oase si incheieturi.

8 comments:

1307 said...

nu stiu de ce am impresia ca tie ti-ar placea filmu' asta, Los amantes del Círculo Polar (1998)...
mi-am adus aminte de el si imediat am facut conexiunea cu tine. poate pt ca stilul tau narativ se aseamana cu cel in care a fost regizat filmul.

scuze de offtopic :P

joju said...

nu cred ca-ti trebuie un subiect sa publici o carte, cartea ta este aici
si fostul ministru A.C. zis "good point" si-a publicat cartea "cenusa de secol" cu fix articolele sale din ziar
eu as da ..un minim 17 lei ca sa vin sa-mi scrii un autograf
si un maxim.. nu stiu, sa vedem materialul

daca se ia curentu' si nu mai putem citi aici?!!??!
sau daca vine dictatura si se proclama o lume "computer-free" ca sa se revina la o lume declarata pierduta

Rareș said...

Frumos inventar. Frumoasă cameră ai decorat.

ionuţ said...

Probabil de-aia când eram copii chiar şi o pernă împuţită putea deveni un personaj:)

Iren said...

1307: multumesc, o sa-l caut

joju:

pushthebutton: multumesc, e o camera in forma de sera.

ionut: mirosul de praf de pe puii de pernuta si patura...ce ne-am face fara un anumit fel de praf? :)

Loreley said...

astept, intr-o zi, sa te gasesc pe rafturile tuturor librariilor, intr-o carte cu coperti colorate, pentru ca,orice ai scrie, asemeni lui ruki, stii sa incalzesti seri reci de decembrie... omul de nezapada din mine asteapta seara de seara sa se topeasca citind doua bloguri din lumea asta de mii si miriade de bloguri...
imi pare rau ca nu comentez mai mult sau mai des dar vreau sa stii ca sunt aici... imi place sa stau cuminte, sa ascult si sa privesc fara sa deranjez, imi place sa plec cu cuvintele voastre si sa ma gandesc la ele... dar cred ca uneori trebuie sa tac mai putin si sa spun: sunt aici, multumesc inca o data si inca o data si inca o data ca scrii pe limba mea, ca gandesti pe gandurile mele, ca imi permiti sa merg in timp incoace si incolo amintindu-mi de oameni, de fericiri, de dureri, de cadouri, de tinichele, de strazi, de vant, de toamne, de metrou, chiar si de un bucuresti acoperit bine cu luni si ani buni de departare...
voilà!

cu tot dragul din lume,

oana

1307 said...

il poti lua de aici ;)

Iren said...

1307: okidoki :)

draga mea oana, multumesc :) nu trebuie sa comentezi. nici eu nu-s prea comentatoare de felul meu. e de ajuns ca treci pe aici. eu simt cand scrisul meu ajunge la tine :)