Tuesday, December 09, 2008

Da-mi cadou de tinichea

Cantareata cheala ma intreaba ce cadouri bizare am primit si m-am gandit un pic, m-am gandit un pic mai mult si mi-am dat seama ca nu pot sa comentez cadourile primite pentru ca toate mi-au fost date cu drag. Nu-mi amintesc sa-mi fi facut cineva vreun cadou urat ca sa ma faca sa ma simt prost. Asa ca mai bine zic ce cadouri mi-ar placea sa primesc :D. Practic, nu-i asa?
De vreo doi ani de zile am o pasiune pentru maimutele de jucarie vintage. Dar inca nu mi-am luat niciuna, pentru ca ma cunosc prea bine. Daca ma pornesc, nu ma mai opresc si umplu casa de maimute. La un moment dat aveam eu ideea ca the one-ul meu va iesi in evidenta din multime si-l voi recunoaste daca-mi va cumpara o maimuta care bate la talgere, dar apoi m-am gandit eu mai bine si m-am razgandit. Dar tot imi plac maimutele de jucarie. Mai ales alea care merg pe bicicleta sau sunt albastre, ganditoare si imbracate ca niste receptioneri de hotel din Egipt dintr-un film american.
Si as vrea si o flasneta, dar daca nu se poate cu maimuta, nu ma supar daca e o flasneta de sine statatoare. As putea sa ma uit la o flasneta 10 ani si sa nu ma plictisesc.
Dar daca nu e de gasit nici flasneta, atunci orice jucarie de tinichea care poate fi invartita cu cheia, mai ales daca e una japoneza, facuta dupa cel de-al doilea razboi mondial, m-ar bucura sau un dansator de step din celuloid.
De fapt ma gandesc de ce-mi place asa de tare tinicheaua? Imi plac inelele pentru copii din tinichea, canile din tinichea, omul din tinichea... E totusi un material care rugineste foarte usor.

10 comments:

Dan Gheorghe said...

intentia conteaza mai mult decat cadoul in sine...

Cântăreața Cheală said...

Am fost odata la Iasi la Festivalul Muzicii Mecanice, prin septembrie parca. Si era si expozitie de flasnete... Mi-a placut mult, trebuie sa vezi!

Iren said...

si erau functionale? cantau?

Cântăreața Cheală said...

Uite, ai aici detalii http://www.fimm.ro/rom/index_r.html

daniel said...

chestia cu "intentia conteaza" e mai mult o scuza pentru cazurile in care nu nimeresti cadoul. Dar da, e foarte important sa fie intentionat!

Iren, intentionez sa-ti fac cadou o maimutica. Nu e vintage, e din caractere, si e rasturnata pentru ca vrea sa doarma.

:(|)-<

Si daca stau bine sa ma gandesc, caracterele din pixeli nu ruginesc precum tinicheaua.

Iren said...

cantareata cheala: merci

daniel: haha, dar peste 50 ani probabil o sa fie vintage in lumea internetului

Anonymous said...

Stiu exact ce vreau!! Am vazut-o zilele astea: o bratara formata din mai multe bratarici subtiri, din margelute turcoaz, care acopera toata incheietura.

ionuţ said...

Apropo de flasnete, sunt faine si cutiile alea muzicale din filme, cu cheita si cu sunete ce aduc a stropi de dincolo. Si autocarele vechi de tabla colorata, cu oameni desenati la geam.

Iren said...

ionut: ma cam tem de cutiile muzicale. am una acasa psihopata. i s-a stricat capacul, singurul care ii tinea mecanismul in frau, si de 2 ani canta ca nebuna intr-un sertar. i-am pus un capsator peste dar din cand in cand faliile se misca si cutiuta incepe din nou sa cante. in miez de noapte uneori.
dar nu ma lasa inima sa o arunc. ce fel de om as fi daca as arunca la gunoi cutiuta muzicala? :(
cat despre autobuzele cu oameni pictati pe tabla daaa, sunt foarte frumoase. eu am avut un fel de macara, cu un nene proaspat ras in cabina. degeaba m-am tot uitat insa, sa vad cum se manuieste macaraua, ca nu se vedea nimic.
cel mai tare m-au dezamagit insa motocicletele cu omuleti. cu jumatati de omuleti adica, ca daca ii scoteai de acolo vedeai ca lumea lor incepe de la mijloc in sus.

ionuţ said...

Si cat de usor gaseau toate astea prevazute cu roti drumul catre sub-pat cand ti-era lumea mai draga si hainele mai iesite din pantaloni. Iarna era ok, ca daca aveai brad in incapere se bagau sub el.