Monday, December 15, 2008

De jurnal

O mandarina calda, una rece, d-abia astept sa vina vacanta si sa dorm. Cum se zice in filme: lasa ca ai timp sa dormi dupa ce mori, dar mie mi-e ca dupa ce o sa mor o sa fiu foarte activa, asta simt eu ca mi se pregateste: un redbull.
Mi-as dori ca picup-ul sa revina si sa facem schimb discuri. Picupul a murit, acum vor sa-l omoare si pe Polaroid :(. Am un picup fara ac acasa si tin minte ca m-am dus la magazinul Muzica si am cumparat dar un alt ac, dar si acul ala a cazut. Si fara ac, picupul este o albina nefolositoare. Dar ce frumos bazaia chiar si cand zgaria discurile.
Ce se mai intampla cu damigenele? Au reusit sa se salveze? Inca mai exista prin balcoane, dar le mai foloseste cineva pe aceste femei de sticla gigantice? In cate case se mai bea visinata? In cate case se mai bea visinata in paharelele alea speciale?
Sa-mi gasesc o caciula rosie cu ciucure si sa-mi cumpar o rochie pentru teatru si opera, eleganta, din catifea.
Mi-as dori sa ninga chiar acum si sa mi se faca degetele albastre cand fac bulgari in maini. Imi plac mult urmele lasate de maini pe masini si oamenii de zapada minusculi facuti pe portbagaje.
Mi-as dori sa am o soba care sa aiba grija de mine. Cand aud centrala cum duduie acasa am mereu impresia ca la un moment dat o sa explodeze. N-am incredere in lucrurile albe si lucioase, care arata ca ca niste frigidere, dar au foc in ele.

11 comments:

Anonymous said...

M-ai lovit. in suflet m-ai lovit. Cu visinata si soba cu lemne...

Visul meu erotic: sa stau langa o soba de teracota si sa coc dovleac in zona aceea speciala de metal..... toata casa sa miroase a dovleac copt si apoi sa dorm cu spatele la soba.

Unde am ascuns visinata aceea ? Da, marturisesc, visinata am, chiar daca soba mea e inlocuita tot de o centrala :(

Unknown said...

Stiam eu ca nu sunt singurul care vede centrala ca pe un antonim al sobei; e neprietenoasa rau, mai ales cand duduie.

Rareș said...

Ba să știi că n-a murit picupul :) Ba este chiar foarte popular. Amazoanele sunt pline de vinil. Ascult. E sublim. Avem și damigene și nu suntem în afara vremii (în sensul în care mama se uita și la dvd-uri)...
La primăvară o să recuperez niște stupi din pod. Și o ascuțitoare (de cuțite). Și vrem să dărâmăm garajul făcut acum 25 de ani, ca să refacem grădina. Și avem și țoiuri (cred că numa' vreo două...). Și facem vin. Ecologic, firește. Și seara stau pe terasă și nu mă gândesc la nimic. Și la toate.

1307 said...

sub patul din dormitor am doua boxe de picup, bune bunute. si cred ca prin sifonier mai exista si picupul cu tot cu acul lui, iar daca i-as da o placa in mod sigur va reusi sa faca cu ea.
nu spun ca vreodata te-as puta ajuta cu o piesa de schimb, ci doar ma laud.

daniel said...

visul meu erotic nu este cu spatele, ci cu fata la acea femeie voluptoasa imbatata cu visinata si incorsetata in sarme ingenios impletite: damigeana.

Din pacate s-a demodat iar acum se poarta subtirelele pet-uri cu apa plata si lamaie, imbracate frumos in etichete desenate de niste masini reci, albe si lucioase. Pet-uri care fac multa mizerie peste tot.

Mie dor de multe lucruri din vremurile cand femeile tricotau sosete si fulare iar barbatii damigene...

Eugen said...

Eu aș vrea să-mi iau picup.
Dar damigeană vreau să primesc, cu vișinată cu tot. Cine se oferă? :)

Ah, și nu pot să cred că nu ai deja o căciulă roșie cu ciucure. Puteam să bag mîna în foc (într-o sobă, că în centrală nici nu știu dacă aș putea).

Antoaneta said...

Visinata face mama, in dame-jeanna familiala si familiara, din copilaria mea si poate si a ei. Din pacate e greu de trimis in Canada, ca si sobele de teracota din dotarea casei, una se pare ca e vieneza, Jugendstil.

Muraturile insa au cam disparut, de cand ne prindea primavara cu ele si se stricau.

Neaparat sa-ti iei o rochie eleganta, care sa sfideze generatia cool in blugi si madamele in armura de paiete si fixativ.

Caciula rosie cu ciucure ar trebui sa ti-o tricotezi:P

perfidius smith said...

irene, mai da si tu un sms din cand in cand. pe motiv de capsuni, daca nu de mos craciun.

Iren said...

perfidius: da' tu de ce nu dai sms?

antoaneta: daca tu-ti faci singura visinata, imi fac si eu singura caciula! ca tot sunt amandoua rosii.

joju said...

pickup new said = play me
;)

joju said...

video Cavalleria Rusticana - Intermezzo