Friday, December 05, 2008

Imi place ziua de azi

Azi dimineata mi-a placut foarte mult lumina soarelui care batea din partea dreapta, printre brazii de craciun din sera. Nu mai vedeam nimic si trotuarul lucea ud. Pentru un moment am orbit, am ametit si am mers cu ochii inchisi, cu artificii explodand in intuneric.
Azi dimineata mi-a placut foarte mult o femeie din metrou. Mirosea placut, a parfum contrafacut si a supa de lentile, avea manusi moi si ruj lucios. Avea buze de trotuar care lucea ud.
Azi dimineata mi-a placut un caine mic si negru, cu haina rosie, care se plimba singur. Saptamana trecuta se plimba tot singur, dar cu haina albastra.
Acum imi place mirosul pe care l-a lasat portocala curatata cu un cuter, amestecat cu mirosul meu de vanilie, lamaie, pin, menta si servetele antiseptice. Printre jaluzelele albe se vede cerul albastru, este senin de dimineata de vara. Putin mai incolo ma duc sa cumpar cadouri. Raceala mea mi se pare un amanunt insignifiant.

16 comments:

Unknown said...

ziua mea n-a inceput prea bine, dar ma gandesc s-o inchei intr-un mod placut; daca dimineata n-a fost sa fie a mea, atunci seara va fi cu siguranta :)

terapie prin shopping? chiar functioneaza?

Dan Gheorghe said...

in fiecare zi ar trebui sa fie ziua noastra. in care sa stim sa traim clipa. si s-o facem lunga...cat o viata...

le petit mouton said...

si totusi astazi la metrou, irene, pareai trista si abatuta in geaca ta kaki(?)si geanta neagra cu o floare, ochiul meu te-a vazut!

Iren said...

le petit mouton: doar o aparenta :)) ma ustura tare gatul si alte instalatii, dar in rest mi-era bine. data viitoare sa spui si tu ceva :(

Dan Gheorghe said...

In fiecare an, incepand cu 6 decembrie, sufltele noastre incep sa simta cum ceva parca in atmsofera e schimbat - se apropie o perioada frumoasa a anului "Sarbatorile de iarna" - cand oamenii sunt mai buni, mai frumosi, mai intelepti si fac o gesturi minunate fata de cei dragi si nu numai.
Iti doresc ca aceasta perioada sa iti aduca si tie multe zambete frumoase de la oamenii din jurul tau si sa poti impartasi tot ce ai tu mai bun cu ei.
Lumina in suflete si multa sanatate.

Rareș said...

Ce mi-a plăcut. Mulțumesc. Mintea mea lucește ud. Acum.

laura s. said...

si mie mi-a placut ziua de azi pentru ca a fost soare si cald si pt ca am baut o cafea intr-un loc frumos si m-am gandit sa sun o prietena sa ii spun ca in creierul meu se intampla ceva care ma face fericita; am renuntat pt ca oricum imi vine sa spun cate ceva de mai multe ori pe zi asa ca am hotarat sa o sun doar o data pe saptamana; imi place sa vin acasa si sa citesc cum ca mai este cineva care spune cat i-a placut ziua de azi.

Unknown said...

Revin cu feedback: seara s-a dovedit a fi surprinzator de relaxanta :)

Antoaneta said...

Si pe mine ma orbea soarele in autobuz, si in timpul coborarii pantei vertiginoase numite inocent Beaver Hall. In acelasi timp frigul imi musca cu nesat obrajii.

Mama mi-a luat o iie pe care mi-o lasase Mos Nicolae la targul de la MTR, asta mi-a adus si mai mult soare, din pacate iia nu zboara, asa c-o voi astepta ceva vreme.

Un w-e minunat

joju said...

da, este vreme de bilant si de planuri pentru noul an
este vreme de scos relele din noi
unii cred ca se purifica dar devin mai rai

este vreme de adunat toti la un loc
iar pentru cei care nu au pe nimeni vin zile grele: acum de sarbatorile multe si vara de canicula :(

unii trec brusc de la vegetarian la mezel si ajung la spital

dejavu

1307 said...

multa sanatate si zile primavaratice de-a lungul acestor Sarbatori :)

si daca iti place Frank Sinatra, iti urez si o raceala asemeni ritmurilor lui zglobii. ma gandesc ca trebuie sa fie tare fain sa fii infofolit de haine, sa tragi de nas si sa te zbantui pe muzica lui :D

fedaykinn said...

Cred ca azi a fost epidemie de bine. Azi, pentru prima oara, parca nu m-am mai razboit asa cu mine, ba chiar m-am simtit bine in pielea mea. Ce sa fie?

sultana said...

soarele era neasteptat de puternic si in masina am constatat ca n-am ochelarii de soare...am gasit altii, prafuiti, cam aceeasi forma insa cu lentila galbena...deodata totul s-a insorit si mai tare iar bucata de drum mult prea off-road pt masinuta mea traumatizata in mijlocul pustietatii, cu ciori pe dreapta si turme de ciini liberi pe stinga, s-a transformat intr-o cale lactee noroioasa dar stralucitoare si plina de obstacole. stelute mici de noroi mi-au improscat tot parbrizul si desi urasc noroiul, uite cum devin eu poeta doar pentru ca tie ti-a placut ziua de azi :)

sayadinna said...

5 decembrie
vad aici numai pareri bune despre aceasta zi..la mine in suflet a fost tornada..tornada rea si distrugatoare si m-a durut sufletul..viata e frumoasa..noroc ca..

unda said...

Iren, linkul pe care urmeaza sa ti-l las nu are nici o legatura cu postul. Insa m-am amuzat, si cred ca o sa razi cu mine. Ia: http://www.youtube.com/watch?v=XlmGw16RqW4

(in putinele dati cand in Turcia merge youtube-ul. le mai scapa din cand in cand. in rest, e banat)

Iren said...

antoaneta: ba si iile zboara, dar mai incet, ca au motor mai lent brodat.
bp: in ceea ce priveste noroiul, eu am o limita. ma supara, ma supara pana cand, la un moment dat, trec pragul si nu-mi mai pasa de cat de tare m-am stropit. ba chiar ma gandesc, hai noroiule, numai atat poti? :))
unda: :))) multumesc.
sayadinna: sper ca te-ai mai linistit :(