Tuesday, June 23, 2009

In lume mai exista doar cateva specii de buzunare

In ziua de azi buzunarele nu prea mai sunt asa importante. Uneori mai ai norocul sa gasesti o haina cu patru, hai poate chiar sase buzunare, unele atat de bine ascunse incat afli de ele dupa vreo luna dupa ce-ti cumperi haina. Uneori sunt puse doar de chestie, total inutil, pe pantaloni stramti. Cine ar vrea sa puna ceva intr-un astfel de buzunar? Mai bine le-ai prinde de corp cu scotch, at fi la fel de vizibil.
Astazi lucrurile sunt puse toate in genti imense, care clincane si fosgaie de pline ce sunt; geanta a devenit un seif modern, o tii cu nadejde lipita de corp, pentru ca daca ai pune lucrurile in buzunar ori le-ai pierde ( am devenit cu totii atat de zapaciti si amnezici) ori ti-ar fi furate.
Dar mie imi plac in continuare foarte mult buzunarele. Rotunde si patrate, mari si minuscule, de nu intra in ele nici macar un nasture care ti-a cazut. Si mi-ar placea sa fie inventate buzunare noi, adaptate vietii urbane: buzunare in care strangi si-ti parchezi bicicleta, buzunare care prind fumul de tigara din aer si-l transforma in fuioare de lana cu miros de bar, buzunare cu medicamente cu alarma care te atentioneaza cand e ora, buzunare frigorifice, in care inghetata si ciocolata nu se topesc, buzunare smechere, care-ti dau restul perfect, ca sa nu mai tii coada in loc cand te cauti de maruntis. Si buzunare cu dragoste, in care bagi mana si cineva te tine de ea atunci cand te simti parasit.

13 comments:

Evergreen said...

Si mie-mi plac buzunarele, dar ma simt goala fara geanta. Eu pun si-n buzunar si-n geanta. Sa le respect pe amandoua.

Sa fie un buzunar pentru cosmaruri. Al meu ar fi plin.

* nu de putine ori mi-am luat tepe cu buzunarele false.

luiza said...

mie cel mai mult îmi plac buzunarele cu rochii (sau rochiile cu buzunare, depinde de unde priveşti situaţia:)

Anonymous said...

Mi-ar placea un buzunar-sac-de-dormit. Sa te bagi cu totul in el, sa devii invizibil si sa te odihnesti cand esti obosit. Si ar fi dragut sa existe un buzunar-cu-aer-conditionat, pentru o suportare mai buna a temperaturilor de afara. :)

kiddo said...

"Si buzunare cu dragoste, in care bagi mana si cineva te tine de ea atunci cand te simti parasit. " foarte bun buzunar....

Anonymous said...

"buzunare cu dragoste, in care
"bagi mana si cineva te tine de ea atunci cand te simti parasit" - foarte frumos ... un buzunar din asta mi-as dori si eu :o)

si buzunare surpriza ... ca atunci cand eram mici si le ceream parintilor sa nu se intoarca acasa fara "ceva bun" ... ceva de genul asta ... un buzunar in care in fiecare zi sa gasesti "ceva bun"

deyu said...

draguta viziune ta despre buzunare. in aia cu pastilele chiar ma regasesc :)). obisnuiam sa folosesc f des buzunarele, dar acum geanta a devenit parte din mine...

Antoaneta said...

Cel mai bun ar fi un buzunar anti-buzunarit. Având în vedere cã sunt la modã sandalele cu mansetã, astept sandalele cu buzunar. Îmi plac sacosele din fâs usor si colorat, care se fac mici-mititele si încap în propriul lor buzunar.

ionuţ said...

Iren, pentru însemnarea asta meriţi 1 buc. scufie cu pupături pentru creştet.

Iren said...

Evergreen: buzunarele false sunt un lucru foarte trist. bagi mana cu nadejde si te trezesti in aer. cam la fel cu relatiile mincinoase.

luiza: da, am vazut eu odata un buzunar maaare, care avea doua rochii.

ionut: daa, te rog :) dar sa fie scufie cu pupaturi pe crestet plus buzunar.

Oana Emilia said...

Eu as vrea un buzunar in care sa pot sa dorm..asa ca intr-un hamac! :)

B.B. said...

Nu poate fi un buzunar cu un gand bun? Un buzunar cu o adiere intr-o zi caniculara? Un buzunar cu o lacrima in zilele in care lumea pare pe dos si fara sens, iar tu esti trist si fata sens... Un buzunar de amintiri care sa te incalzeasca in diminetile ploioase... Si lista poate continua. Un buzunar in care sa ne ascundem cu gadurile negre de zilele senine, de sorele rosu...

laura s. said...

... si fiecare avem un buzunar in care traim ba chiar Pamantul tot este un mare buzunar :)
si bebelusii stau in buzunarul lor din burtica.
cert este ca toti cautam cate un buzunar in care sa ne fie bine.

Richard said...

Asta imi aduce aminte de rolul palariei la incasi, acela de a stringe sufletul facut bucati de pe jos...