Friday, June 12, 2009

Supa ca declaratie de dragoste

Sper ca la un moment dat sa-mi doresc si sa am ocazia sa gatesc supa perfecta, supa vietii mele. Va fi o reteta clasica, probabil cu taietei facuti in casa sau cu galuste mari si pufoase ca norii vorbitori din cartile pentru copii. Va fi pentru cineva pe care il voi iubi ca-n filme, pentru ca nu faci supa pentru oricine, oricand si doar asa, ca sa te afli in treaba. Supa trebuie facuta pe un aragaz oarecum patat, deloc perfect curat, cu ochiuri nici prea mari, nici prea mici, trebuie sa pluteasca prin ea stele galbene si planete din patrunjel si apoi pusa intr-o farfurie alba, in fata cuiva care va aprecia asa cum trebuie cea mai perfecta supa din lume. Cred ca e cel mai frumos mod de a-ti declara dragostea pentru cineva; nu cu un pahar de vin, sampanie sau gin, ci cu o farfurie cu margini dantelate plina ochi de supa fierbinte.

Nu uitati de Soupnights, proiect pus la cale de Tara. In seara asta gatesc Dan Dumitrescu si Gianina Corondan, sambata gatesc eu impreuna cu baietii de la Vita de Vie si duminica Adi si Liana Stanciu. Vom vinde supa si vom strange bani pentru sectia de oncologie pediatrica a Spitalului Clinic Marie Curie. Supa va iesi sigur foarte buna pentru ca va fi de fata si o maestra a supelor, Violeta de la Violeta's Vintage Kitchen.

15 comments:

sayadinna said...

draga iren,daca as fi fost in bucuresti ti-as fi cumparat toata ciorba/supa/zeama chioara indiferent ce ai fi gatit..asta ca sa simt macar o data ca iren imi hraneste si trupul nu doar sufletul.

Iren said...

sayadinna: lasa ca o sa mai fie ocazii. poate pana atunci ma pun la punct si cu gatitul >:D<

dielda dana DINU said...

Imi place cum iti iese mereu crosetatul literelor.

Antoaneta said...

Ei, sa-ti iasa o supa la fel de expresiva ca si blogul. Eu îmi tot declar dragostea si devotamentul prin gatit, iar El prin spalat vase. Si iernile fiind asa reci si necrutatoare am mâncat constiincios supe si ciorbe in fiecare seara de iarna:) Recomand calduros supa de mazare uscata (split peas) si cea de linte, cu variatiile de rigoare. Fiind vara si cald in Bucuresti poti sa te-ntreci în supe reci.

LiaLia said...

Dragă Irene, eu te tot citesc pe furiş, dar nu mi-am permis să comentez până acum. Dar acu m-ai stârnit :D Chit că nu voi ajunge la Violeta minunata, eu voi găti ceva cu suflet pentru gagicu din dotare, o tocană aită, de pe la Sibiu furată. Cu puiuţ şi roşii mărunţite cu drag şi pasiune, cu usturoi zdrobit şi busuioc parfumat :) Şi poate încerc şi o supă de găinuţă galbenă cu găluşti zăpăcite. Fac eu şi poze şi revin cu detalii :)

Iren said...

dielda dana DINU: multumesc :)

Antoaneta: da, da supa de linte e tare buna :)

LiaLia: draga Lia sa ma anunti cand scrii sa vin in vizita

Eugen said...

Sper sa pot ajunge miine seara, sa vad ce supa gatiti voi. La ce ora incepeti?

adriana said...

de data asta sper sa nu te ratez...pastreaza-mi o portie dubla...doar ai zis ca e de dragoste...o sa vezi ca nu te pacalesc...

Iren said...

Eugen: la 8 jumatate

Adriana: te asteptam :)

Anonymous said...

La multi ani, blog drag!

Iren said...

pinguilde: uite ca si-a adus aminte cineva :)) multumesc :*

Anonymous said...

Cand ai trecuta in agenda o singura aniversare, nu e greu de tinut minte. ;;)

Tix said...

Âmi aduc aminte de serialul Seinfeld şi de episodul Nazi soup. Sper să nu spui şi tu: No soup for you!

Anonymous said...

singura chestie mai dificila cu supa e transportul. adica imagineaza'ti oamenii cu caserole, sambata seara, in romana sau in fata la unirea, la intalnire.

altfel ideea e practica, oricum nu mai beau.

adriana said...

sorry...nu am ajuns sambata...dar am papat o portie duminica si pe urma am scris desprea ea..si nu numai...daca ai ratat ceva pe strada, treci pe la mine...dardindar: Delivery Street la final