Sunday, January 22, 2006

suiera crivatul intr-o duminica parasita


Da, inca un post :-o. Spre deosebire de alte duminici azi am avut foarte multi vizitatori. Bine, asta si datorita faptului ca de cand mi-am denumit un post "lovely" s-a creat ciudata combinatie de cuvinte lovely irene. Sunt foarte multi care dau search "lovely irene", dar nu pentru a ajunge la mine :P. Ci pentru a ajunge intr-un loc special, educativ, fara inhibitii, nu zic care :P.
De ce postez asa mult astazi? Weeeell, pentru ca este duminica. Fiind o femeie emancipata de felul meu am observat ca mi-am facut un obicei din a sta duminica in casa. Oricum de cand eram mica si soim al patriei/ pionier si aveam doar duminica libera nu pot sa sufar aceasta zi a saptea. Ce-mi place la duminica: diminetile de duminica ( in special cele de primavara inspre vara), melodiile cu atmosfera de duminica ( gen the chemical brothers - where do i begin), ceaiul cu gust de duminica si o pagina dintr-un almanah de copii din '82, care vorbea despre faptul ca fiecare denumire a unei zile vine de la numele unui zeu roman. Pagina aia era patata cu dulceata de visine. Dulceata de visine este unul dintre lucrurile perfecte ce exista pe acest pamant. Si probabil a fost inventat de o bunica.
Deeeeci fiind eu femeie independenta de felul meu si stand acasa si pentru ca singurul punct culminant al zilei se anunta doar serialul "gilmore girls" de la 8.30 m-am gandit sa fiu spontana si sa ma duc sa-mi cumpar bere. Mi-am legat parul cu o chestie din aia de cauciuc,cu care se leaga celofanul la borcane ( manifest o cochetarie foarte bizara in ultima vreme), m-am infofolit si am iesit in crivat sa-mi cumpar O bere ( nu pot sa beau mai mult de o bere, deja de la o bere si jumatate incep sa alerg pe scari, fie ca in casa respectiva sunt sau nu scari).
Crivatul - drumul a fost greu. La un moment dat mi se pare ca am auzit si lupii urland in pustiu. Stiam ca trebuie sa ma lupt, sa merg mai departe, sa inving natura. Daca picam jos nu avea sa ma mai gaseasca nimeni pana la primavara. Asa ca in 5 minute am ajuns la magazin, am luat berea ( si alte chestii care nu-mi trebuiau de fapt, dar nu puteam sa cumpar doar o bere daca tot iesisem pe vremea aia afara) si m-am intors acasa. Urat a fost ca dupa ce am ajuns acasa imi trecuse pofta de bere.

PS1: nu ma obisnui cu faptul ca acum este corect sa scrii niciun sau nicio. Si nu cred ca o sa ma pot obisnui vreodata. Acum inteleg de ce sunt unii batrani inflexibili cand este vorba de anumite principii. Pentru ca eu n-o sa scriu niciodata, dar niciodata niciun sau nicio. si daca este nevoie o sa pun la cale si o miscare de rezistenta secreta care sa ne apere dreptul de a scrie corect, indiferent de ce zice academia.
PS2: ascult o melodie, de fapt nu este chiar o melodie, este inregistrarea unor voci de broaste. Este demonstrat: poti sa ai senzatie ca este vara, si esti la pescuit, si esti hartuit de lacuste chiar daca afara sunt -10 grade si crivatul incearca sa-si bage degetele pe sub geam.

7 comments:

Anonymous said...

E bine sa scrii cum ai invatsat.. regulile astea noi nu-s respectate de nimeni, si contrazic logica gramaticii.

Anonymous said...

1. limba este un organsim viu, in plina evolutie. spre exemplificare recomand ziare scrise prin anii 30-40.

2. sper posturile tale "cu vorbe" sa nu apara doar duminica... nu de alta, dar sunt la fel de enjoyable ca si linkurile...

Anonymous said...

multumesc fry :D. scriu rar pt ca sunt..ei bine...(spus in soapta) sunt o lenesa.

n-am nimic cu evolutia limbii. mi se pare doar ca reguli de genul: niciun nicio sau pluralul de la capsuna sa fie corect capsuni sunt involutii. si ca sunt genul de exprimari care isi au locul in ziarele scrise prin anii 30-40.

Anonymous said...

nu va faceti probleme cu crivatul, e doar o manifestare a ego-ului meu.
Ca in night watch.
Dar incep sa-mi revin din ultima depresie si saptamana asta vremea se va incalzi sper, in toata tara. :))

Anonymous said...

DE CE, CXMTL? DE CE?
am facut urechi de elf din cauza frigului :-s.

Anonymous said...

@irene: we are all lazy bastards, don't worry.

@cxmtl: cox, consider your ass kicked if u are behind this arctic weather! vin la birou cu taxiul de doua zile pt. ca nu am indraznit sa dau o cheie la rabla ca sa nu cumva sa crape! deci, you're fukked!

Anonymous said...

heh, yeh it's MY FAULT!

:starts runnin`: