Thursday, February 15, 2007

Pro si contra cabine telefonice

Tot orasul este plin de cabinete telefonice sparte, defecte, mazgalite, murdare. Sunt primele vandalizate dupa un meci. Treci pe langa micile case de telefon, cu lacrimile de sticla imprastiate in jurul lor si nu te poti abtine sa nu-ti fie mila. Langa o cabina telefonica am pandit cand o prietena s-a despartit de prietenul ei, ca sa o ajut in caz ca el devenea violent. Langa o cabina telefonica o escroaca batranica, plangand fara lacrimi dupa un asa-zis fiu mort, m-a lasat fara 200 de mii pe care i-am dat desi stiam ca e o pacaleala, dar era o escroaca fascinanta si i-am dat bani pentru spectacol. Dintr-o cabina telefonica am sunat odata pe cineva si am incercat sa salvez o relatie, dar nu am mai avut ce.
Dar intr-o cabina telefonica m-am adapostit odata cand era furtuna afara si ma simteam printre geamurile ingalbenite ca intr-o poza veche. Cand intri intr-o cabina telefonica e ca si cum iei o pauza care miroase a plastic. E ca un adapost la marginea drumului, cu receptoare mari ca niste urechi de elefant slab, care te-ar apara daca orasul ar fi plin de lupi noaptea. Si e ultima salvare cand moare mobilul si cu ultimele puteri iti da numarul de telefon care trebuie, spunandu-ti cu voce pierita "suna-l", inainte ca barbia sa-i cada pe butoane.

7 comments:

Anonymous said...

ma gandeam si eu zilele trecute cine mai foloseste cabinele telefonice chiar pentru a da telefon.. oricum... o sa imi para rau dupa ele cand vor disparea de tot. demult imi pare rau dupa alea cu fise.

Anonymous said...

plasticul miroase groaznic... si unde mai pui ca e si nociv ptr planeta! (daca tot ai mentionat postul lui yoli despre incalzirea globala )

Anonymous said...

jos cu plasticul! :P deci e clar, tu esti impotriva cabinelor

Anonymous said...

nu si daca ar fi din jeleul din care sint facuti ursii haribo....

Anonymous said...

daaa, dar sa fie rosu! as fi prima care sa sustina jeleul pe post de plastic.

Anonymous said...

daca ar mai trai cabinele telefonice am reusi sa comunicam mai mult? sa fim mai putin singuri? nu cred. de aia sunt vandalizate cabinele telefonice. pentru ca ne amagesc. si pana la urma tot ca un corb pe un stalp de telegraf ramai. e adevarat, cu ceva protectie de plastic.

Anonymous said...

alo?