Friday, February 09, 2007

Synesthesia

Toti oamenii ar trebui sa fie sinestezici. Sa te uiti la o bluza portocalie si sa simti o coloana de portocale pornind la goana, prin ureche, ca pe un tobogan, explodand apoi in mii de picaturi reci. Sa te uiti la triunghiurile desenate in caiete de geometrie si sa le simti gustul ascutit si sfaramicios de chipsuri sau la patratele din caietele tip, din albastru de metil, la fel de tari ca niste tevi de fier. Sa stau pe un fotoliu si in timp ce mangai tapiteria cu frunze si mladite sa simt mirosul de verde crud, la fel de crud ca o rana deschisa.
Imi este destul de greu sa fac exercitii de sinestezie, este foarte usor sa compari si sa descrii folosindu-se de metafore, dar este foarte greu chiar sa simti pe pielea ta acele metafore.


Click aici pentru ceva foarte frumos.

7 comments:

Anonymous said...

Ceva de genul asta?
http://stingoo.livejournal.com/5365.html

Anonymous said...

da, asa. dar ar trebui ca nu numai datorita unei intamplari sa vezi in loc de dimineata, o culoare. ar trebuie sa fie ceva normal, de fiecare zi.

Anonymous said...

Buna Irene!!

Ai citit Hesse - Narcis si Gura de Aur? unul dintre personaje seamana mult cu tine . (e una din cartile mele preferate - acolo am citit prima data despre "synesthesie" - desi nu era numita asa)

Tocmai am descoperit blogul. Cred ca numarul fanilor tai a mai crescut cu unu. :)

Anonymous said...

welcome to new blogger

http://mintea-de-ceai.blogspot.com/feeds/comments/default

si no amu cum moderezi fiesce comentariu poti sa scoti word verfication.

M

Anonymous said...

si inca un bonus:
http://labnol.blogspot.com/2007/01/how-to-hide-blogger-navbar-in-new.html

Anonymous said...

la fel si cu mirosul, cand simt miros de lapte prins, imi aduc aminte de casa bunicilor si de copilarie... sau cand simt miros de mar combinat cu scortisoar, imi aduc aminte de prima zi de scoala, atunci am descoperit ca radiera mea mirosea asa....si imi venea sa o mananc....:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.