Friday, November 23, 2007

Vreau ca matur sa se refere la o matura

Imi zicea ieri un prieten ca, intr-un mod ciudat, ii e dor de o perioada in care era foarte nefericit, se inchidea in casa si se juca toata ziua la calculator. Ca acum si-o aminteste ca pe o perioada extrem de frumoasa, care-i lipseste ( desi acum nu e nefericit deloc).
Si eu am o stare foarte ciudata, de nostalgie dupa momente care nu as fi crezut vreodata sa-mi lipseasca. Imi lipseste sa am o gasca de vreo 4 prietene si sa ne facem poze total neartistice si aiurea, in care toata lumea iese hidoasa, dar la care te uiti si razi cu lacrimi. Da da, mi-e dor de poze odioase in care toata lumea rade si se stramba :( .Si-mi mai e dor sa stau intr-o banca si sa scrijelesc pe ea si de faptul ca atunci cand ploua toata lumea lasa urme de ploaie pe podea. Si de zapada care intra pe sub usa de la intrare, pe care portarii, rautaciosi, urati si pereni, nu o strangeau niciodata. Si-mi mai e dor sa am teme pe care sa nu le fac. Mi-e dor sa nu mai am simtul asta acut al responsabilitatii, sa fiu dependenta de oameni mari. Mi-e dor de vremurile in care daca pisicul vomita, eu o strigam pe mama si stiam ca pisicul va fi ok. Mi-e dor sa o strig pe mama cand am febra, cand vreau paine prajita, cand nu are cine sa ma rasfete si sa ma mangaie pe cap, desi eu nu suport asta. Nu mai vreau sa fiu mare si atotputernica si sa am solutii la toate problemele!
Si mi-e dor rau, rau de revista Pif. Si de ouale cu surprize din Franta, care aveau jucarele cu personajele din Pif.

11 comments:

Ceai de ghimbir said...

pif si rahan....le am ascunse undeva in haosul camerei mele. sper sa le regasesc cat de curand, invadate de praf, dar intacte si sa ma intorc in timp. nu stiam franceza la 5 ani asha ca receream prin lumea mea, fiecare poveste desenata. mi-ai trezit amintiri frumoase!

Anonymous said...

When we were kids when we were young / Things seemed so perfect - you know

http://www.youtube.com/watch?v=Fjiapiq-hqY

Anonymous said...

Cine zice ca trebuie sa ai solutii la toate problemele? Doar sa accepti daca sunt lucruri pe care nu le poti face si sa te bucuri de ce ai (asta include amintirile). Chiar ai mai vrea sa dai examene, sa nu stii nimic despre lume, sa o iei de la capat, stiind ca nestiind ce stii azi ai face probabil totul la fel. Iar daca ai incepe de la capat cu mintea de azi atunci n-ai simti ca trisezi, nu ti s-ar parea lucrurile prea simple, prea infantile in cantitate prea mare?

Anonymous said...

ai citit "m-am hotarat sa demisionez " pe http://www.igu.ro/latrecut/?
cheers nostalgicilor!

iancu said...

E doar natural sa vrei uneori sa te izolezi intr-un fel sau altul de lumea reala, de cotidian, sa te transpui in alt mediu in care sa traiesti alte experiente, cu cat mai diferite de cele cotidiene cu atat mai bine.

Sau cu alte cuvinte, sa vrei sa iesi din pielea ta pt o vreme, sa scapi de tine, de grijile si responsabilitatile tale. O carte buna, un film, un joc care te prind, sunt doar mici escapade, mici vacante pe care ni le permitem din cand in cand.

A propos de revista Pif, de cateva zile mi-am reaminitit de Corto Maltese, un personaj fascinant ce aparea in albumele Pif pe langa Rahan, Pifou si ceilalti. Am reusit sa gasesc pe net mai multe din revistele cu el, plus cateva filme de animatie, sper sa ma "prinda" macar pe jumatate pe cat ma fascinau cand eram mic :)

Anonymous said...

Pif et Hercule... Ont la formule...

Nu stiu tu cum faceai in comunism, dar eu aveam prieteni cu pile la posta si asa mai puneam mana pe pif, rahan sau alte delicatese pentru copii. Pe de alta parte, de cand ma stiu am primit din america National Geographic (adesea deja desfacut din plic) intre copertile caruia visam ore in sir.

Anonymous said...

Offf! Amin!

Anonymous said...

Eu am o colectie de peste 500 de Pifuri. Le recitesc periodic. ACum exista iarasi Pif (din 2004), dupa 12 ani de tacere, dar parca nu mai e acelasi lucru.

Cât despre responsabilitate si restul, haaa, e uşor, şi e în continuare mişto că suntem tot copii. De exemplu, nu am responabilitatea soarelui, sau a mării. Funcţionează singure. De asta sunt un copil.

Adina said...

Mie mi-e dor de ierni cu zapada, de liceu, de oamenii din jurul meu asa cum erau acum 3 ani (poate 4), de nerabdarea pe care o simteam cu 2 luni inainte de Craciun, de prajitura Magura cu ciocolata amaruie in ambalaj portocaliu, de Cartoon Network in engleza si de munte.

Anonymous said...

un lucru n-am înţeles: "matură" sau "mătură"?!

Razjudec said...

foarte misto post-ul asta...
:)
eu la 22 de ani nu pot trece peste (liceu eram sa zic)
peste intamplarile din liceu