Monday, November 26, 2007

Vreau sa fiu om care face calendare!

Calendarele ma fac sa ma simt in siguranta. Faptul ca vad toate zilele insiruite, cu atata siguranta si precizie, ma face sa-mi fac planuri si sa-mi propun lucruri si sa cad pe ganduri si sa ma entuziasmez si sa uit ca nu am de fapt plasa de siguranta si pot oricand sa cad drept in cap.
Pe langa calendare, ma mai fac sa ma simt in siguranta: strangerile de mana ( imi plac oamenii care te iau de mana cand treci strada, nu pentru ca le-ar fi lor frica, ci pentru a te proteja), covoarele de sters picioarele ( pentru ca doar in momentele de liniste si tihna un om isi sterge picioarele de noroi, doar atunci isi permite luxul de a se gandi la ce exista mai jos de talpile lui), camasile de noapte albe ( pentru ca se umfla cand alergi prin casa, ca niste corabii cu panze si sunt un lucru demodat, orice lucru demodat pare ocrotit de timp), lampile foarte mari, ca niste supiere ( au lumina calda si blanda si familiara, iti aduc aminte de vremuri bune, creand in acelasi timp altele noi, in timpuri rele toate luminile din jur devin meschin de mici si neprietenoase si lumineaza stramb, cel putin in amintirile mele). Si ar mai fi, dar astea imi vin cele mai repede in minte.

9 comments:

Twain said...

Total de acord cu calendarele - si daca faci vreunul, cred ca ar avea succes.
Chiar vorbeam cu prietenul meu weekendul asta ca ma simt ca fara maini de cand am varsat cafea saptamana trecuta pe calendarul meu urias de pe birou - genul pe care poti pune tastatura si pe care poti scrie si desena mult in fiecare zi si care are si calendarul intregului an printat pe o margine. Acolo scriam ce intalniri si proiecte am zilnic, vedeam cand exact cade ziua unui prieten si tot asa. A, si mi-am facut singura o superstitie, si nu rupeam niciodata o fila inainte sa se schimbe luna, in caz ca mor :(
Acum nu gasesc decat calendare pentru anul viitor. Sunt neajutorata timp de o luna si ceva.
Alte lucruri care ma fac sa ma simt in siguranta: halatul colorat de baie, ceaiul cu miere, fularele (de care ai scris si tu mai demult).

Anonymous said...

a little bit of opensource:
http://www.mozilla.org/projects/calendar/lightning/
http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird/

Anonymous said...

Imi place cum vorbesti despre lucruri. Spune-ne si vorbe de pomina, pentru ca ai o leapsa de la mine... Spor la scris!

diona said...

cineva bea in fiacare dimineata ginger peach tea. his favourite. pana atunci citi jamescrissilv.weblog.ro

comanu said...

frumos ar fi ca siguranta sa aduca si pompa de bicicleta, piatra ponce, chibritul polonez, vizorul de la usa de lemn, sifonul, codul numeric personal.
si altele, bineinteles.

Anonymous said...

pe scurt, calitatea vietii din trecutul apropiat este mereu mai mare. nu stiu daca e doar un relativ sau absolut, dar se intampla.

Anonymous said...

http://www.imdb.com/title/tt0354899/

Angela Gathe said...

Ce stil frumos ai... Uite, acum mi-ai adus aminte de un proiect de care mă apucasem acum ceva ani şi care implica un calendar...

Siguranţă mie îmi aduce şi un dulap mare mare de lemn masiv, ca pe vremuri, în care ştiu că dacă mă ascund nu mă găseşte nimeni, pentru că ei nu cred că eu aş încăpea printre atâtea haine...

Ela Iliesi said...

"camasile de noapte albe ( pentru ca se umfla cand alergi prin casa, ca niste corabii cu panze..")

I wonder who didn't picture that? :)