Thursday, April 17, 2008

La 5A e bine

Stam toti trei intr-o casa oribila dupa toate standardele europene si foarte multi oameni nu inteleg de ce stam acolo. Pot sa-i numere defectele pe degetele de la maini, picioare si dinti. Cred ca raspunsul este: pentru ca e o casa buna (mi se pare ca e o "ea"). Poate de aceea si spargem atatea farfurii si pahare, cum simte casa ca avem un pic ghinion, actioneaza asa cum stie si ea din stramosi. E o casa superstitioasa.
E imposibil sa vii in casa asta si sa-ti tina supararea prea mult. Este imposibil sa te desparti de cineva acolo, trebuie sa mergi cativa kilometri ca sa reusesti sa faci asta. Este imposibil sa nu razi macar doua ore in fiecare zi, cu gura pana la urechi, fie in hol, fie in bucatarie. Descoperi in fiecare zi cate ceva nou printr-un colt, in boxa este plin de praf, paianjeni si minunatii. Am descoperit tocmai cand aveam nevoie si nici macar nu ma gandeam sa caut, o plasa mare cu casete audio. Iar proprietarul, domnul M. este ca un personaj dintr-un film cu oameni buni. Ne da sticle de vin, bani de perdele, se duce in locul nostru sa plateasca facturile si se bucura cand ii facem cadou de Craciun costum de Mos Craciun. Si mi se pare ca din cauza lui platim mult mai putin la curent :) Avem o godzilla cu doua capete in bucatarie, care ne fereste de hoti, un bazin cu cabine de schimbat pentru vrabii in curte si o mierla in gardul din fata casei, aproape imblanzita, care canta cu inflacarare in fiecare noapte.

6 comments:

Incze Klára said...

Azi tatal meu a spus ca : "Viata este un mare c...t".
Ma straduiesc din greu (e munca grea!), de vreo sase luni, sa ma conving cat de frumoasa este/poate fi viata.
Fac si eu ce stiu, putin cate putin, cate-un pic in fiecare zi pentru asta.
Si-acum vine tata si ma baga cu capul sub apa.
Am iesit de-acolo mai uda si mai sifonata decat or fi iesind vrabiile tale din bazinul de la 5A (inainte sa se rearanjeze in cabinele de schimbat).
Cred ca aveam nevoie de mesajul acesta ca sa ma regrupez in cabina mea si sa merg mai departe...

Iren said...

viata nu e un cacat.ia un prosop de aici, din cabina, si vezi-ti de ale tale :)

George Colang said...

casa perfecta cu proprietarul perfect:)

Anonymous said...

te invidiez pt. ca traiesti,fie si provizoriu,intr-o casa cu suflet
bun.

Anonymous said...

Casa depinde foarte mult de oamenii care traiesc inauntru asa ca poate nu e numai casa...

Unknown said...

Vrem poze.