Thursday, June 19, 2008

Sus


by jeff oliver

Fiecare om ar trebui sa aiba un zmeu in dulap, poseta, servieta sau portofel. Un zmeu cu animalul totemic personal. Cum ai nervi, frustrari, dezamagiri, furie, scoti zmeul si-l inalti si te uiti in sus dupa el. Uitatul in sus functioneaza impotriva tristetii, nu stiu prea bine de ce. Sus oamenii nu au curaj sa aiba griji obisnuite, chiar daca ajung pana acolo doar cu ochii.
Si zmeul se duce si se intalneste cu alte zmee, se incurca, se impletesc. Si tot orasul ar fi plin de culorile si formele nervilor. Ai vedea un om in costum corect, la etajul 14 in cladirea urata de sticla, inaltand cu grija si un dragon mov si zambind larg. Si ai sti ca omul ala probabil a pierdut un cont foarte important. Si ai zice "si ce daca" tocmai pentru ca in mod sigur si el si dragonul zic la fel. Cu sfoara unui zmeu in mana, toata lumea si-ar zambi, si-ar face cu mana si s-ar intalni din cauza evenimentelor urate din viata lor, exact invers decat se intampla acum.
Ma gandesc si eu asa, utopic, acum, cand sunt foarte incordata si obosita, cum ar fi sa dau drumul in sus tuturor necazurilor si ele sa se duca in sus cu 100 de pinguini-putere, sa se imprastie in atmosfera si sa fie plouate apoi departe, undeva prin Tanzania.

13 comments:

comanu said...

in tasmania, deci. e logic de fapt. necazurile sunt pline de draci si aterizand in tasmania se transforma in diavoli tasmanieni.
uite asa am mai spulberat un mister stiintific.

Iren said...

Nu cred, diavolii tasmanieni sunt pe cale de disparitie. Asta nu e cazul necazurilor.
Eu le trimiteam in Tanznia la goriloi, sa le sfarme cu bratele lor paroase.

ruki said...

comanu, tu sigur esti cercetator britanic sub acoperire. tare mi-a mai placut explicatia ta stiintifica!

comanu said...

tasmania, tanzania...
ce mare diferenta?
ne impiedicam intr-o bariera de corali?

Anonymous said...

locuiesc undeva pe malul oceanului si nu e zi sa nu vad un zmeu balansindu-se jucaus printre nori...si am pierd asa in reverie, e atit de multa bucurie in dansul ala copilaresc...ai dreptate avem nevoie de zmee...

Anonymous said...

mai zmeu ce esti! ;)

comanu said...

ruki - suntem putini, dar drepti.si nu e meritul meu daca ti-a placut. stiinta e dincolo de noi.

Anonymous said...

ma duc sa-mi iau zmeu...

ana said...

asadar iren scrie si posturi practice

dragut, ne place :)

Laura said...

aș înălța și eu un zmeu acum... mare și galben..

Anonymous said...

e un post bun, chiar zoologic -zmei care zboara in roiuri sub forma de stol de pitici deghizatzi in pinguini

Crisa said...

Ca bine zici! Ma duc sa-mi fac si eu un zmeu cu mustati de pisica, si n-are decat sa se zbarleasca tot parul de pe spinarea LUI cand clientii imi trimit mailuri in concediu. Ca mie nu-mi pasa!

Anonymous said...

ai sarit vreodata cu parasuta? pentru ca - asa e, cand esti sus nu ai curaj sa ai griji obisnuite. probabil ca "se transmite" chiar daca esti acolo doar cu ochii. frumos.

cat despre cei 100 de pinguini, am senzatia ca-l stiu pe unul din ei, prin care am ajuns azi aici ;D

a, si buna ziua, ca nu e frumos sa dai buzna fara sa saluti. la revedere.