Wednesday, November 26, 2008

De data asta, cum m-am pierdut eu intr-o padure

Cand ma indragostesc devin timorata. Adica locuiesc in Timur si ma uit in zare de la timona unui vas parasit pe nume Timotei. Imi tremura vocea, mainile, ma imbrac aiurea, nu-mi gasesc cuvintele, gandurile, nu mai stiu cine sunt. Asa ca incep sa ma port ciudat: ori ca el, ori ca fata aia de care stiu ca a fost indragostit, ori invers decat vrea el, ori total bizar si incalcit ca daca ma intrebi de ce am facut asta, asa cum se intreaba la tribunal, acuzator, nu stiu sa raspund si intreb "ce?". Cred ca tot incerc sa-i demonstrez lui ca sunt o persoana deosebita si merit tot ce e mai bun, asa ca jonglez cu tot ce nu am si nu sunt pana cand ii arunc cu toate portocalele in cap. Cand de fapt ar trebui doar sa stau asa cum stau eu de obicei, pe marginea unui pat sau a unui scaun-fotoliu, un pic aplecata si cu mainile pe genunchi, razand asa cum rad eu de obicei si atat.

Asa ca, stateam la o masa verde-plastic de terasa cu baiatul asta, cu depersonalizarea mea cu tot, langa un mic parc de petunii uriase de culoarea trombonului mort si el vorbea si eu ii sorbeam fiecare cuvant ca un crainic de la televiziune care intervieveaza un premiat Nobel. Din cand in cand el zicea ceva serios si eu spuneam haahaa total inoportun. Atunci el a zis ca se duce la toaleta si si-a inscenat moartea. Cand deja trecuse o saptamana si el tot nu se mai intorsese, m-am dus sa-l caut. I-am gasit pantofii in fata unui gramofon din ala de petunie, de parca incerca sa-mi spuna ca floarea l-a inghit si el nu va mai fi de gasit pentru mine de atunci inainte. Imediat, mi-a rasarit in gat un nod de marimea unui castan. Asa ca m-am dus si m-am pierdut singura in prima padure care mi-a iesit in cale si am ramas acolo multi ani; incepuse sa-mi placa durerea in sanul botanic. Din cand in cand, baiatul care-si inscenase moartea mai aparea si-mi aducea de mancare, ziare si linkuri de pe internet. Din pacate, eu incepeam din nou sa ma timorez, asa ca dupa vreo ora disparea din nou. Pana cand, la un moment, cred ca mi-a trecut si mi-a venit mintea la cap asa ca m-am intors in lume, terasa aia fusese demolata pentru ca intre timp se schimbasera vreo 2 primari iar castanul din gat se mutase in laringele altei fete.

ps: iar sunt acasa, la ai mei, si iar picura robinetul de la calorifer, fir-ar-a-naibii-de-treaba-sa-fie.

19 comments:

1307 said...

imi place stilul tau...e asa suav, poznas si feminin.
dar cand citesc de "culoarea trombonului mort" ma simt de parca mi-ai da cu trombonu' ala in cap pana cand tot ceea ce a fost suav pana atunci se transforma in fluturi carnivori.

Iren said...

asta pentru ca stilul meu nu este doar suav, ci suav-carnivor.

Rareș said...

Frumoasă țesătură. E fix mărimea ta.

joju said...

Iren este blablawriter suav-carnivor homeopat

joju said...

hm hm, eu! aici in fund :)
repar robineti la caloriferuri,
nu-s la prima lucrare ci la a doua :) de-aia taxez ieftin
astept un fax pe mail

Anonymous said...

'incepuse sa imi placa durerea in sanul botanic'. parca durerea nici nu-i durere intre liane si iarba grasa si verde. zambesc cand citesc, cunosc povestea cu nodul, dar niciodata nu m-am gandit ca ar fi de la un castan urias ce creste, undeva, pe-acolo... :) si castanii fac flori. frumos!

1307 said...

da, suav-carnivor (bine zis!) brutal asezonat cu grele cuvinte

Anda said...

Subscriu la depersonalizare si la haahaa-ul total inoportun...

Anonymous said...

ma intreb daca baiatul citeste acum povestea petrecuta langa stratul de petunii...

Iren said...

plecata: baiatul nu citeste si chiar daca ar citi nu si-ar da seama despre ce vorbesc.

joju said...

relatia cu o femeie care tine un diary on daily basis, este la fel ca relatia cu o femeie "regular"?
e bine sa spui la inceputul relatiei ca imparatasesti cu mine prin fibra optica 60% din trairile tale ?

ionuţ said...

Si precis pe vreun blog de castan figureaza un Iren interpus dureros intre coroana si trunchi:)

joju said...

nu e chiar 60 (doar ne faci sa ni se para) ci mai degraba 20% si nu e daily? Aha. Da' macar din priviri sa le transmiti: what you do will be used against you in a short story :)

Iren said...

ionut: foarte posibil si probabil. tocmai am aflat ca sunt ulm in zodiacul arboricol, deci as putea creste ca un ulm in castan.

Marcel said...

E bine ca nu devii Timur Lenk... M-as teme! (Baiazid)

andrei-dorian.photo said...

si mie mi-a placut chestiunea aia cu sinul botanic.
in ce priveste stilul suav-carnivor e asa o necunoscuta pt mine ca de ceva vreme ma dau in vint dupa literatura feminina de clitate gen siri hustvedt and so on..
gratz was a nice read...

Iren said...

multumesc :)

Antoaneta said...

Mai fata, scrii prea bine si ma enervezi. Fiindca nu scrii carti, asa ca talentata astalalta:

http://veronicaacara.blogspot.com/

Blogul e ok, dar tu esti peste nivelul blogurilor.

Iren said...

antoaneta: ce sa fac daca nu gasesc povestea aia speciala pe care sa vreau sa o pun intr-o carte? nu pot sa scriu asa, doar pentru ca am talent. :)
multumesc pentru suport :)