Saturday, November 29, 2008

Tragedia soriceasca de sambata dimineata

Tocmai am avut cea mai suprarealista discutie. Topaiam azi pe hol cu pisica, adica eu pe hol si pisica pe salteaua de pat imensa, lipita de perete, cand mi se pare ca vine un miros in neregula din toaleta de serviciu. Pisica nu avea nicio treaba, ea tresalta pe saltea in continuare, fara sa aiba nicio banuiala. In wc plutea un soricel mort. Tipatul meu a strapuns linistea intunericului si am iesit fugind de acolo, cu o expresie de teroare pe fata, trantind usa, in timp ce pisica venise uite si se agita "ce, ce, sa vad si eu, ce ai ma?". Apoi am inceput sa ma agit, ridicand praful de zugraveala din casa, gandindu-ma ce sa fac in continuare. Eu nu pot sa arunc nici macar un gandac mort, daramite ditamai sobolanul sur. Asa ca m-am gandit la singurul barbat de nadejde din preajma, dragul nostru proprietar. Care a inteles intai ca soricelul este viu, asa ca a luat un maturoi - de ce toti barbatii vor sa omoare soarecii cu matura, si bunicul si tatal meu au avut la un moment dat aceeasi intentie. Cand a aflat ca e mort, a ras ingaduitor. Asa ca l-a pus intr-o plasuta si, cu plasuta in mana, m-a invitat sa vizitam casa ca sa vada cum merge cu zugravitul. Este prima mea discutie normala, despre pereti in culoarea somonului afumat ( am uitat sa va spun ca voi locui de acum incolo intr-o creveta uriasa sau in capul unei pasari flamingo, depinde ce punct de vedere preferati) si alte treburi administrative, care se poarta de fata cu un sobolan mort, intr-o plasuta sensiblu. Mi-e rau.

6 comments:

sultana said...

cred ca barbatii care insfaca maturoiul fac parte din acelasi cliseu cu femeile care tipa, sau maturoiul (in mintea lor) e pentru femeie de fapt... nu stiu, sa spuna un barbat.

Iren said...

poate ar insfaca bata, dar foarte putini oameni au bata in casa.

Unknown said...

Dupa un final de zi prost, povestea asta m-a amuzat :)

Iren said...

vezi, ai avut o zi proasta, dar macar nu ai gasit un soarece mort in toaleta. ar putea fi un criteriu de masurare a rautatii-bunatatii unei zile.

Unknown said...

Sa stii ca nu-i un criteriu deloc rau; nimic nu se compara cu un soricel mort, la tine in casa... poate doar o emisiune la radio anulata in ultima clipa cand ar fi trebuit sa fim deja in studio.

sultana said...

poate mai rau ca un soricel mort la tine in casa, e un soricel viu la tine in casa...desi un soricel intreg (mort sau viu) e mai bun decit unul sfirtecat la tine pe prag...hai ca devin disgusting, dar pisica mea vineaza