Friday, January 30, 2009

Buletinul meteo nu este pentru copii

Cred ca ar trebui inventatnu elixirul tineretii, ci elixirul impotriva iernii cu ploaie si noroi care mai pica si in perioada dupa vacanta. Eu sunt foarte vesela dar marturisesc ca fac eforturi sa fiu asa. O iau de la capat in fiecare dimineata cand ma uit pe geam si in loc de soare vad niste noroi. Asa ca imping starea de veselie ca pe un trabant stricat pana incepe sa huruie si sa porneasca la deal. Dar apoi nu mai am probleme toata ziua.
Daaar sa privim partea instructiva a lucrurilor, ca frumoasa nu prea e. Cred ca fiecare om ar trebui sa faca macar o data pe luna ceva ce-i este total nesuferit sau nu i se potriveste deloc. De exemplu omul obsedat de curatenie sa iasa imbracat in alb pe vremea asta si sa topaie prin balti cu cizmulitele lui ninse de neaua pielii intoarse. Omul obsedat de control ar trebui sa se duca sa se joace o zi intreaga, intr-o gradinita, cu copiii. Omul obsedat de raceli sa iasa fara umbrela, fular, manusi si caciula etc. Sunt experiente care nu te schimba si nici nu te fac mai bun, dar destelenesc acolo, undeva, niste rotite care intepenesc si te imbatranesc un pic mai rapid, intr-o zi cat altii in zece. Perioada asta asa deprimanta, ingalata, inceata si trista ar trebui sa fie luata drept un experiment trecator care-ti demonstreaza ca "uite dom'le pot sa fiu fericit si cand imi tuna si fulgera".
Sa nu ne mai interesam deci de buletinul meteorologic, asa cum nu faceam asta nici in copilarie!

28 comments:

Anonymous said...

sa faci tocmai contrariul a ceea ce ai invatat in timp sa fii e un pic cam mult. asta doar ca sa vedem daca mai putem fi inca nonconformisti cu propriile idei, uneori chiar penibili, de ce nu.

Anonymous said...

Poate trebuie sa te indragostesti in perioada asta, sa dansezi prin ploaie...

ionuţ said...

Dincolo de norii astia gri - de care mie unul imi este tare dor vara - bate acelasi soare care ii perpeleste pe australieni zilele-astea. Faptul ca natura se face simtita si ca apa circula inca asa cum am invatat la scoala poate fi un motiv zilnic de bucurie, cu putina ingaduinta, I always say.

Iren said...

alexciotir: da, dar nu faci ceva iesit din comun, sunt micile gesturi care conteaza si te scot din rutina modului de a fi.

ionut: da, tocmai ma gandeam zilele astea ce dor imi era anul trecut, in iulie, de perioada asta. si acum cartesc ca un om groaznic :))

ionuţ said...

De parcă te-am putea asocia vreodată cu ideea de "om groaznic" =)

Iren said...

ionut: ba da, om sunt doar, nu androida!

Antoaneta said...

Daca ploua inseamna ca nu e seceta:) Eu in Canada pana la sfarsitul lui aprilie (cum a fost in 2007 cand a nins pe 30 aprilie fix) am tot timpul sa ma bucur si sa ajung sa urasc zapada. Tu in martie o sa ai frunze si probabil ceva flori spre sfarsit.

Iren said...

antoaneta: cand eram copil si aici erau ierni la fel de lungi. tin minte ca eram la liceu si era 8 martie si ma bucuram ca o sa ma imbrac in fusta desi era zapada pana la genunchi :))

ionut: am uitat sa-ti zic apropo de discutia cu flori. am brebenei in balcon! :))) trebuie sa fac poze

ionuţ said...

Fă poze la brebenei, să râză şi ochii mei:)

Iren said...

nu stiu de ce cand zic brebenei in capul meu se completeaza haiducei :)) nu-s insa infloriti, mai au un pic dar le fac poza si-asa.

Sinbad said...

Ei bine, da.mi voie sa nu fiu intru totul de acord cu ipoteza ta ca o lume a oamenilor unidimensionali este de preferat acesteia in care, intamplator, traim. Inteleg ca nesinceritatea este un simptom lipsit de echivoc al inteligentei insa cred ca este de preferat a se manifesta doar in relatiile interumane. Altfel spus, daca este firesc sa.ti minti un semen, mi se pare cvasipatologic sa nu recunosti ca esti trist atunci cand si afara este cenusiu.

Iren said...

sinbad: ?? ce comentariu serios la un indemn sa nu ne mai luam atat de serios cand afara doar ploua.

Sinbad said...

Ai dreptate. Scuze ... A iesit mai sec decat il gandeam. Poate n-ar strica sa.i faci vant de pe blog. Arata ca un crocodil rosu in bucataria bunicii.

Iren said...

atata timp cat crcodilul rosu nu o musca de papuci pe bunica, sa-l lasam acolo unde e, zic. cred ca singura lui problema a fost cuvantul "cvasipatologic" care este mult prea dramatic.

Sinbad said...

Ideea este ca nu voiam sa abuzez de spatiul pus la dispozitia vizitatorilor si am incercat sa fiu cat mai succint.Asa a iesit ceva ce seamana cu o hotarare de guvern. In ceea ce o priveste pe bunica, mi.e teama ca pretiosul meu aligator ar avea o surpriza dintre cele mai neplacute.

Tiszu said...

La dracu cu ploaia,daca te simti bine si esti fericit,aia-i haina pe care o porti daca ti s-au inecat corabiille iti ploua indiferent de prognoza meteo.Buletinul meteo este pentru tipicari...

Anonymous said...

adica mie daca nu-mi pasa de meteo in general, nu e ok?:-)ca pe bune nu-mi pasa.nici de stiri.dar imi place cand e soare acum.chiar si cu dintzi!

Anonymous said...

ah nici mie nu imi pasa de meteo. nu am fost niciodata un om ordonat, care planifica ziua de maine si aia de peste doua saptamani.

rotitele mele s-au eliberat, dar prea tare si parca sistemul nu mai functioneaza.

presupun ca o data pe saptamana ar trebui sa imi pun niste ochelari, sa imbrac un taior si sa fac treaba aia care tot asteapta de un secol.

Sinbad said...

… din cauza faptului ca uneori apar probleme in relatia mea cu realitatea incojuratoare ma tot gandesc ca ar fi grozav sa reusesc ca in asemenea contexte sa stau departe de bloguri si de motoare cu ardere interna...
... si cum in asemenea momente memoria imi este un aliat indoielnic nu pot decat sa te asigur ca daca iti datorez scuze, nu voi ezita...
... stiu ca sunt usor incoerent insa ma doare capul ingrozitor...

Iren said...

sinbad: :-\

Tudor said...

Cred ca oricum facem in fiecare zi cate ceva ce detestam,indiferent daca e vorba de job,trecerea prin acelasi loc intunecat si urat mirositor,ca salutam aceeasi persoana dezgustatoare,fie citim aceleasi afise invechite din coltul strazii...Poate ca toate astea au un sens la un moment dat,poate ca astea ne invata sa apreciem timpul pe care il avem pentru noi...

ionuţ said...

Gia~/taior/detalii/oxygen

weebzam said...

apropo de zile cenusii: unde o sa stai la concertul the killers, in primul rand, pe scena sau in culise? :)

Iren said...

weebzam: la microfon ;;)

bibi said...

uite,de exemplu,mie imi place cand ploua si e noroi.
cat despre obsesii,nu am,sunt convinsa ca am una,dar momentan nu imi vine in minte.

weebzam said...

promiti? poate asa vin si eu :))

deagol said...

Iarna asta mi-am propus sa fac un compromis si sa aflu de ce urasc iernile cu atata ardoare..mi-am pus gluga pe cap si (fara umbrela) am indurat ploi, ninsoare, lapovita..and what do you know?? it's not THAT bad!! cand ploua poti respira in Bucuresti! :)

Iren said...

si cand aerisesti camera, chiar simti mirosul de aer curat :)