Tuesday, April 21, 2009

Dau mai departe ce mi-a placut

Un articol foarte frumos din NY Times.
In 2001 Jean Paul Belmondo a suferit un accident cerebral care l-a lasat pe jumatate paralizat, in carje. A acceptat sa mai joace intr-un film, "A man and his dog", cu o singura conditie: sa-l arate asa cum e acum, batran, bolnav si neputincios.

Sarbatorile m-au prins nelinistita si agitata, n-au facut decat sa ma agite si mai mult. Nu poti sa obligi linistea sa intre in capul plin de idei. Imi plac mult oamenii din jurul meu, uneori nu dorm noaptea gandindu-ma plina de panica "o sa-i pierd". Parca sunt niste prieteni imaginari care au devenit realitate. Cumva ca-n "The Velveteen rabbit". Si mai recomand si "Crocodilul Ghena si alte povestiri" daca o gasiti prin anticariate.

4 filme vazute recent care mi-au placut mult, mult:
In search of a midnight kiss - cel mai sincer film romantic vazut in ultima vreme, atmosfera de NY desi se petrece in LA, nu neaparat cu happy-end, dar nici cu sad-end.
The good life - unii il compara cu Donnie Darko, eu nu stiu de ce. Are un sfarsit minunat.
The go-getter - road movie, atmosfera de poza Polaroid.
It's all gone Pete Tong - am tot amanat sa vad filmul asta pentru ca era vorba despre un dj, in sfarsit l-am vazut si am ramas :-o.

Si un mic interviu cu mine, luat de cireasa pana la urma tot pe messenger, pentru ca atunci cand ne-am intalnit special pentru asta, atat am ras si am palavragit incat nu ne-a lasat inima sa mai lasam timp si pentru lucruri oficiale. Si sunt datoare si cu un link, pentru ca zic undeva pe acolo de o rochita rosie de vara, cu om de zapada, primita cadou de la Luminitza. Ma gandesc serios sa imbrac vara numai haine cu motive artice, fulgi de zapada, reni si oameni cu manusi si patine si iarna haine cu cirese, mere rosii, flori si alte lucruri insorite si varatice.

10 comments:

Iren said...

Giolly: Multumesc.
The go-getter n-are nicio treaba cu Into the wild. Nu-mi vine nimic in cap acum nimic asemanator, sorry :(

Antoaneta said...

Încep cu sfârsitul. Interviul e înviorator si haios, mai ales ca m-ai firitisit fara sa stii:
"Dar la noi oamenii care-si schimba des meseria sunt considerati neseriosi si ratati.
S: Cand de fapt aia sunt poate cei mai buni si creativi.
Iren: Da si mai ales, au cele mai multe povesti de spus."

Si in Canada oamenii versatili sunt considerati volatili, "bafta" mea.

Am vazut varianta originala a filmului cu Belmondo - Umberto D., de Vittorio de Sica, si mi-a placut mult, de-abia astept varianta contemporana cu Bebel.

Anonymous said...

@iren, giolly&everyone:

neaparat de vazut filmul taste of the tea:
http://www.allocine.fr/video/player_gen_cmedia=18386429&cfilm=57243.html
(asteptati 10 sec pana se incarca reclama, merita)!

anamaria said...

Am vazut si eu The Go-Getter acum cateva luni si e un film f simpatic. Iar Zooey Deschannel e o dulce -- la fel e si proiectul ei muzical cu M. Ward, She & Him.

@Giolly: "Into the Wild" e extraordinar! Un film tot in genul acesta e "Versailles", cu Guillaume Depardieu -- in sensul ca descrie acelasi bum-like lifestyle; insa, spre deosebire de "Into the Wild", mi s-a parut ca "Versailles" are o tenta mult mai sociala, chiar daca pt personajul lui GD acest stil de viata a fost o alegere (exact ca in cazul personajului lui E. Hirsch).

1307 said...

daca zici ca ti-a placut "In Search Of...", ti-as recomanda sa vezi si Good Dick. e oleaca mai twisted decat celalalt, dar e funny si dragut si tot asa, cu un baiat si o fata :)

Iren said...

1307: multumesc, tot dadeam de el dar din cauza numelui il tot ocoleam :))

1307 said...

dupa ce il vezi sa-mi spui ce parere ai despre titlu, ce crezi tu ca inseamna :P
vizionare placuta!

Incze Klára said...

Multumesc:)

lorin said...

crocodilul ghena si alte povestiri rulz. o mai ai?

Iren said...

Incze Klara: n-ai pentru ce :)

lorin: am imprumutat-o de la cineva, eu nu o am din pacate.