Monday, April 06, 2009

Gasitorului, nicio recompensa

Ai mei m-au invatat cand eram mica sa nu iau nimic din ce gasesc pe jos. Si mi-a intrat asta in cap mult prea bine. Poate ar trebui sa ma dezvat, oricum nu cred ca pe jos se gasesc cei mai periculosi microbi din lume. Iata ce as fi putut colectiona cel mai mult pana acum: carti de joc si poze mici, de buletin. Din nu se stie din ce motiv, gasesc aproape saptamanal carti de joc pe jos, mai ales trefle. Pentru ca am obiceiul sa gasesc o explicatie pentru tot, ma gandesc ca o dama de trefla ca mine nu poate sa atraga decat trefle. Cat despre poze de buletin, am vazut langa o roata de masina zeci de astfel de poze, alaturi de niste triunghiuri si sfere de hartie gri, decupate cu grija. In poza era o femeie in varsta, incruntata si tunsa scurt. Era ceva inspaimantator in atmosfera strazii cu poze mici, imprastiate. Putin mai incolo un vagabond imbracat in negru, cu palarie lucioasa, statea sub o bolta de vita de vie si imbrancea trecatorii.

Look at me, a collection of found photos

Si, fara legatura, o fotografie cu o duna de nisip de pe Marte. Acolo nu gasesti prea des poze pe jos, sunt toate ingropate. De aici.

8 comments:

ajnanina said...

asul de trefla inseamna dragoste :)

Iren said...

ajnanina: n-am stiut. e bine, atunci. eu credeam ca e vreun semn sa joc la loto :))

Pisoi said...

in pozele astea gasite sunt oameni care se incapatineaza si nu fie uitati :)

lollitta said...

era un film, nu mai stiu cum se cheama, cu un cuplu care cauta omul misterios ce facea poze in toate chioscurile alea cu foto la minut si apoi le arunca. pana la urma descopera ca era omul care repara aparatele...
imi pare rau ca nu mai tin minte cum se chema filmul, era chiar fain!

Iren said...

Pisoi: si chiar reusesc asta.

lollitta: amelie era. erau poze mici si rupte.

Dan V. said...

Sper că nu sunt off-topic, de regulă nu prea las comentarii pe unde ajung, dar mi-a plăcut foarte mult fotografia cu rover-ul.

Culmea, deşi nu se poate respira pe Marte, peisajul are un... aer atât de paşnic, de liniştit. Ca asta... :]

1morning said...

Carti de joc ai spus?:) Si eu le gasesc peste tot. Dar eu am o relatie mai speciala cu ele. Intr-o zi am sa scriu un post si iti voi aduce link-ul. (te gasesc usor, esti in top 30 ;)

iulix said...

lollitta: Amelie se numea filmul