Saturday, May 27, 2006

Misiune indeplinita!

Azi s-a intamplat minunea: m-am tuns. Cum am zis si in alte dati, am fobie cand este vorba de coafeze. Mi-este pur si simplu frica de starea in care o sa se afle capul meu la iesire. Intotdeauna le explici cu rabdare si multe gesturi cum vrei sa arate coafura ta, le aduci si poze. Ele invartesc un pieptan in mana, uitandu-se pe pereti, cu figuri de maestri experimentati care nu au timp sa asculte aberatiile tale. Ele stiu inca de atunci ca nu o sa te tunda cum vrei tu si nu o sa te tunda nici macar simetric. Si ele stiu ca stii si tu. O adevarata mascarada!

Trebuia insa sa ma tund. Aratam ca o vrajitoare ( si nu o vrajitoare in zilele ei bune). Asa ca m-am trezit dimineata, am inceput sa ma pregatesc mecanic de plecare repetandu-mi in cap din nou si din nou: "Irene, don't think. Just go!". Pentru ca nu facusem programare ( nu fac niciodata programare, cu gandul ca doar-doar o sa ajung acolo si o sa mi se zica sa merg acasa ca nu au timp de mine si am mai castigat o zi) am nimerit din intamplare la o coafeza pe care nu o stiam, care era atunci disponibila (e si asta un mod de a-ti provoca destinul).

Era o doamna foarte plinuta, cu par aspru ca piatra ponce, vopsit in doua culori: roscat-sfecla si blond-para de septembrie. M-am temut si am vrut sa ma intorc din drum dar nu stiu cum, n-am reusit niciodata sa zic "nu" unei coafeze. Sa zic nu si sa cer sa fiu tunsa de o coafeza care macar are par normal. Evident in timp ce-i explicam cum vreau sa fiu tunsa ea vorbea cu o colega despre frizerii din Italia care te pun sa stai cu capul in jos in timp ce te tund cu lama. M-am temut iar. Nu voiam sa stau si cu capul in jos si sa fiu si tunsa prost.

Ca sa scurtez povestea: evident nu, nu m-a tuns cum voiam ( si era si sa-mi taie un deget cu foarfeca). Evident am niste suvite mai lungi in partea stanga a capului decat in partea dreapta a capului. Exact ca anul trecut, cand eram tunsa mai accentuat in scari in partea stanga, in timp ce in cealalta parte, parul fiind taiat drept, dadea impresia ca este mai rar. Cand i-am spus sa ma tunda simetric mi-a zis ca mi se pare, ca l-a tuns simetric si nu e vina ei ca eu am mai putin par in partea aia a capului.

Dar chiar si asa, ca o concluzie, i'm pretty again ^_^. Pretty and decent. Cu breton in ochi!

8 comments:

Anonymous said...

sa vad!

Anonymous said...

să vedem!

Anonymous said...

chiar..ar trebui sa pui o poza cu noua coafura ;)

Florin said...

poooooozeeeee!!!
evident cu noul 'look'.

Anonymous said...

Nu stiu ce sa zic, deja am destule poze pe blog :P. Mi-am schimbat doar coafura, fatza e aceeasi.

probably me: astept cu nerabdare ziua in care sa poti da in judecata coafeze. si sa ai sanse de castig.

Delice said...

eu deja mi-am gasit "frizerul perfect", chiar daca inainte aveam reticente majore sa ma tunda un tip. now it's ok. trebuie sa-mi tund bretonul ca imi sta in ochi and I hate that! Daca vrei, I can share nr de telefon :)

Anonymous said...

Yes, yes Delice :). Trimite-mi un mail la cute_neodarwinist@yahoo.com cu numarul si cu adresa coaforului te rog.

Lulu said...

pe mine m-ar speria sa stiu ca cineva umbla cu o lama in capul meu in timp ce eu nu vad nimic ca stau ca liliecii, expunand fara jena zona de importanta vitala a jugularei si carotidei. ptiu, drace !