Wednesday, May 31, 2006

Sunete linistitoare

Printre ele: zgomotul facut de tacamuri la masa ( mai ales clinchetul de linguri si lingurite), torsul matzilor, linistea de pe o anumita strada din Bucuresti, intr-o duminica dupa-amiaza, bolborositul apei care fierbe, zgomotul facut atunci cand improsti cu apa, linistea rece din fantana, greierii, brotaceii, cantecul de mierla, sunetul care se aude din pamant atunci cand stai intins pe o patura veche pe iarba.

7 comments:

albeenah said...

as mai aduga...sunetul linishtitor al ...linishtii...al vantului...al valurilor...si a lui Sting...(Fragile de ex)

Anonymous said...

mai este un sunet fain, cand mergi pe o strada de stil german cu case si in dreapta si in stanga (ex: Str. Republicii, str. Sforii etc in Brasov si str. Cuza Voda in Iasi... etc) si e liniste pentru ca e seara, eventual a plouat si se aud pasii pantofilor cu tocuri, nu prea multe... atat cat sa fie frumos. :)

Anonymous said...

mi-ai adus aminte de ceva frumos din copilaria mea: sunetul tacamurilor care se aude dinspre ferestrele deschise ale caselor sambata sau duminica la pranz

Anonymous said...

Pai si eu am amintiri f frumoase legate de clinchetul linguritelor din copilarie. De aceea e un zgomot atat de linistitor pt mine. E zgomotul linguritei cand mancar inghetata verde la cofetarie, sau prajitura in vizita, cand ma duceam sa ma joc.

Anonymous said...

eu am amintiri mostly centered about smells of back when i was wee-wee small

Anonymous said...

theTudore, mi-ai luat vorba din gura. or close. irene, sa te gandesti candva la mirosurile care-ti fac bine. si sa venim si noi cu altele, de pilda... nisipul umed, caldaramul incins proaspat stropit de ploaie.

Anonymous said...

Sure, cum am putin timp liber scriu un post despre mirosuri bune :)