Wednesday, November 29, 2006

5 lucruri

Da, stiu ca am mai primit niste taguieli, numai ca nu prea aveam dispozitie de facut liste. Mai ales ca era vorba despre carti si uneori nu pot vorbi despre carti, mai ales despre cele care imi plac foarte mult. Prefer sa le citesc si sa le recitesc. Asa ca le mai aman pe astea :D

Pentru ca am primit o leapsa de la doua persoane - utopic si panzer- mi-am zis ca hai sa o duc mai departe pe asta. Deci 5 lucruri fara de care nu pot trai.
Eu nu pot trai fara multe. Adica pot trai bine-mersi dar am senzatia aia de "oarecemilipsesteoare". Care este o senzatie ce te face sa te simti neterminat.

1) Nu pot trai fara baie. Baie insemnand totul: cada, chiuveta, wc. La tara aveam wc-ul in curte. In wc erau mereu cuiburi de viespi. Sau paienjeni cu cruce. Nu stiai niciodata daca vei mai iesi viu de acolo. In plus, drumul pana acolo era o experienta initiatica. Trebuia sa treci de stupi de albine, de un foc, uneori de o balta mare cand ploua, de caine. Iar noaptea... Noaptea nu exista bec acolo. Iar intunericul era de nepatruns. In plus, wc-ul era plasat in zona unde credeam eu ca este ascunsa o comoara ( sub un prun). Comoara era evident pazita de draci. Si cand ies oare dracii la lumina zilei daca nu noaptea? :))
De asemenea nu pot trai fara baie. Baie, nu dus. Pentru ca in baie poti sa stai cu orele, sa faci spuma, sa pui uleiuri esentiale sau nu din levantica, sa dai din picioare. La dus nu poti fi decat activ. Iar cand esti o persoana lenesa...

2) Nu pot trai fara calculator. Fac ce fac si tot in fata lui ajung. Iar cand petrec timp departe de el, ii duc dorul. El este pentru mine ceea ce este strungul pentru strungar. O legatura indestructibila s-a format intre noi, care nu mai poate fi distrusa cu una cu doua.

3) Uscatorul de par. Acest obiect joaca un rol esential in viata mea. Fara el nu reusesc sa arat prezentabil. Acum 3 ani mi-am luat un fancy-pants de uscator de par. Am dat o gramada de bani pe el. Era cu difuzor, special pentru parul cret. Acasa am descoperit ca avea un termostat revolutionar si daca il opream dupa cateva minute, refuza sa se mai aprinda pana nu se racea aparatul. Ceea ce ii lua mult timp. Asa ca nu aveam voie sa fac nici o pauza cand imi uscam parul.

4) Muzica. Nu pot fara muzica. Punct.

5) Carti. Mereu las cartile pe care le citesc langa perna cand sting lumina si ma culc si mi se pare foarte placut cand ajung noaptea cu obrazul pe coperta lor si simt mirosul de hartie in somn.

Lista ar putea continua la nesfarsit. Recent am facut o lista cu lucruri pe care trebuie neaparat sa le cumpar ca nu mai pot fara ele si am ajuns la fantasticul numar 156. Deci se pare ca in viitorul apropiat imi voi cumpara 156 de lucruri de mare trebuinta. Nici nu stiu cum pot sa respir acum fara ele! :-\

8 comments:

Anonymous said...

Povestea cu wc-ul in curte e absolut senzationala. Si crincen de adevarata. Uite, vezi? incepi sa deschizi cutia cu oltenisme :))

Anonymous said...

dulciurile nu se pun, orson! :P:P este clar ca fara ele nu se poate. sunt mai mult decat necesare. sunt la fel ca apa si aerul.

adrian: nu cred ca e chiar oltenism original :)), cred ca se potriveste si altor zone! :D

Anonymous said...

re: wc-uri. Aşa e. Şi la Moldova era la fel. Păianjenii cu cruce, cel puţin, m-au trautmatizat pe viaţă.

Anonymous said...

garantez eu ca e si in alte zone
(acu ati aflat ca are sange oltenesc si va luati de ea, tz, tz, tisk, tisk)

Alina said...

Wow, asta a fost un super flashback. La bunicii din partea tatalui aveam un WC in curte. Pe partea dreapta erau stupii, in stanga unul dintre caini, unul mare si fioros cu care m-am imprietenit doar cand era batran si obosit. Si erau pe drum un mar cu care eram prietena si niste pruni rai care nu ma lasau sa ma catar in ei. Si eram mereu cu ochii in patru din cauza paienjeni mari cu cruce...Iar poteca pe care mergeam trecea printre niste flori uriase care mie imi pareau jungla. Nu m-am mai gandit la lucrurile astea de prea mult timp. So thank you!

Anonymous said...

aoleu, stiu cum e cu uscatorul ca si eu am unul din ala care intinde parul si daca il opresc un pic trebuie sa astept sa se linisteasca vreo 10 minute ca sa il pot reporni. Marfa ciudata, cu pretentii...

Anonymous said...

Ai uitat telefonul mobil, sunt convins ca toata lumea e dependenta de el, mai putin maica-mea.

Anonymous said...

a nu, pot sa traiesc foarte bine fara telefon mobil. il folosesc foarte putin.