Wednesday, December 20, 2006

3 tipuri de intalniri

1) Intalnirile de tip "Stii si castigi"

Ce nu-mi plac mie date-urile unde te pomenesti ca ai mereu ceva de dovedit! Te duci inocenta la intalnire si dai peste cineva care se crede vulpoi siret si ti-a pregatit o gramada de probe. Si il vezi cum zambeste in barba si nici nu stii ce te asteapta! Intrebari-capcana, grile cu intrebari false, teste de inteligenta verbale si nonverbale. Pun pariu ca, daca nu ar fi destul de greu de procurat, ar aduce si un Rorschach Test :)) Trebuie sa dovedesti in nenumarate ori ca esti demna de aceasta intalnire de sacrificiu. Dai raspunsurile corecte, esti admisa pentru urmatoarea intalnire. Nu? Ne pare rau, intrerupem colaborarea.
Nu scriu postul asta pentru ca am trecut prin asa ceva de curand, doar mi-am amintit de niste intalniri din astea care m-au marcat puternic. Intalniri in care am facut eforturi de memorie ca sa-mi amintesc de nu stiu ce filme obscure sau personaje din nu stiu ce carti. A trebuit sa fac dovada ca stiu ce scria in nu stiu ce carte de filozofie si sa recit numele melodiilor de pe nu stiu ce album. Si stateam ca pe ace pe scaun ca sa vad: "am raspund bine? sunt ok"? :)) Sunt intalnirile tip "stii si castigi" unde partenerul tau -sa-l numim moderatorul- face glume ironice atunci cand nu esti pasionata de nimic din ce-l pasioneaza cu fanatism cu el. Uneori este nevoie doar sa zambeasca dezamagit si pe fata lui sa se astearna o expresie de genul: "oof, inca un lucru pe care nu-l avem in comun. pacat, pareai asa de draguta".

2) Intalnirile de plans pe umarul celuilalt

Te intalnesti cu cineva pe care nu-l cunosti prea bine. Nici nu te asezi bine la masa, ca partenerul de intalnire scoate un oftat. Desi nu-l cunosti prea bine, afli tot ce-l nemultumeste pe lumea asta in doar cateva minute. Pentru ca se pare ca nu-i merge nimic bine si ca nu i-a mers niciodata. Afli tot despre fosta prietena ( nu pentru ca ai fi intrebat ceva de ea). Ti se povesteste cu lux de amananunte cum l-au facut sa sufere si alte foste. Cum il face sa sufere toata lumea! Atmosfera la masa devine sumbra si incepi sa vezi in fiecare pata de pe masa forme de lacrimi ( asta apropo de Rorschach Test :))) Poate ar trebui totusi sa avem cu totii asa ceva cand mergem la intalniri romantice :)).

3) Intalnirile de tip "anger management"

Tu nu ai de unde sa stii asta, dar el este mereu nervos, cinic si nu se simte bine daca nu face o tona de glume proaste,cat mai jignitoare. Asa ca te intalnesti cu el si tot restul intalnirii te faci mica, mica intr-un colt. Te inhibi atat de tare incat nu mai zici nimic, pentru ca oricum, orice ai zice este prost, treci la colt! :)) Este interlocutorul care-ti demonstreaza fara dovezi, ca toata lumea este proasta ( da, da, inclusiv tu, domnisoara care sta pierita pe scaun, nu te preface ca esti ocupata cu altceva!) numai el este destept si frumos. Cand nu mai are ce sa comenteze, incepe sa te comenteze pe tine. Nimic nu este in ordine la tine: ce porti, coafura, chiar fata ta :)) Si evident, faptul ca nu vorbesti! De ce nu vorbesti? Vorbeste!!!! Eventual se mai cearta si cu chelnerii si cu plasatoarea de la cinema, de fapt cu oricine ii iese in cale.

Dar ca sa nu ziceti ca dau cu pietre aiurea, marturisesc ca in mine zac toate aceste tipuri de personaje :D, evident cate putin doar din fiecare.

16 comments:

Anonymous said...

Now that I finally managed to climb back up on my chair and promised my lungs I'll stop laughing if they start providing oxigen again... Se pare ca este o problema cu supply-ul de parteneri de cafea/restaurant in ultimult timp... citesc in mai multe post-uri despre intalniri horror... marturisesc ca ma regasesc pe undeva in personajele amintite dar daca vrei iti aduc eu un set Rorschach ;) so you can see I am NOT a compulsive obsessive blog reader...

Anonymous said...

ma recunosc doar in primul tip de intalnire, desi tipul cu pricina nu era (si nu este) intr-atat de afectat. e doar o usoaaara forma detectabila in urma unei conversatii de genul:
"stii videoclipul ala al lui x, in care se intampla y si apare z?"
"ehm... nu ;;)"
"vaaai, nu se poate, trebuie sa te educam!"
felt so dam` bad. and stupid. :D

le petit mouton said...

acesta a fost un post jos palaria! Fara sa intram intr-o discutie demna de reviste proaste, un tip m-a intrebat o data de toate albumele de la Aphex Twin. Nu le-am stiut si-mi venea sa ma pocnesc. Cand l-am intrebat si eu daca citeste vreo carte, imi raspunde cu nonsalanta ca nu. Ha, men!

Anonymous said...

ai uitat sa pomenesti de intalinirile "ideale" in care e frumos, destept, manierat, interesat de tine, atent la ce spui, la gesturile tale si multe alte bunatati incat uiti sa te mai trezesti dimineata din visare si sa iei iar ziua de la inceput...

ps: nu vreau sa fiu cinic, dar m-am recunoscut in toate trei si poate multe alte tipuri de intalniri. uiti rolul tau, determinant, care are mare importanta in comportamentul celuilalt. stii tu, unii raman muti de uimire, altii incep sa compuna poezii, pana la urma e o comunicare continua, daca e. daca nu, neeeext. :)

Anonymous said...

ups, jur ca nu am citit ultimul aliniat, eram frustrat ca-s victimizat in public :)

Anonymous said...

:-)) Haioasa analiza.
Se pare ca singura solutie e sa te asiguri ca aceste prime intalniri sunt scurte - de exemplu in pauza de masa.
In cazul ca intalnirea se dovedeste a fi de unul din cele 3 tipuri, gustul amar poate fi sters rapid dupa in linistea biroului propriu, cu o cafea sau un desert.

Anonymous said...

In primul rand sunt uimit ca inca nu a aparut Eloa cu o replica de genul "I told you so" :P

In al doilea rand, testele Rorschach suck! Am citit cateva tratate care desfiintau din temelii aceste teste.
Dau rezultate la fel de slabe ca testele unde subiectii trebuie sa deseneze copaci sau diverse siluete.

Singurele teste subiective care se pare ca dau rezultate sunt cele in care trebuie sa termini o serie de propozitii, cu toate ca si alea trebuiesc bibilite la greu.

In fine, despre ce era vorba ? :)

Anonymous said...

nu este vorba de un post contra barbatilor. vorbesc despre "ei" doar pentru ca sunt o "ea" si astea au fost experientele mele.
este vorba de tipuri de persoane care dau nastere la aceste tipuri de intalniri. si l-am scris pentru ca multi oameni cu care am vorbit au trecut prin momente asemanatoare.si am vrut sa rad de experientele astea ca sa trec peste anumite momente care mi-au ramas in cap, cand oameni necunoscuti pe care am vrut sa-i cunosc m-au facut sa ma simt prost din motivele descrise mai sus.

e un post just for fun!

Anonymous said...

sa vezi ce tari is intalnirile in care ti-e dat sa auzi:"s-a strigat : BINGO!!"

Anonymous said...

:)) te rog, dezvolta!

Anonymous said...

Stiu ca-i just for fun, dar ziceam si eu preventiv :D

Oricum, toate ciudateniile zise de baieti la intalniri sa stii ca, in mare parte, sunt din cauza stressului care poate atinge cote alarmante ;)

Anonymous said...

ma refeream la intalnirile la care stai, nu zici nimic si brusc iti zici:"El e!" cel cu care as mai vrea sa am incat saptesute de intalnri, sa ma despart de sasesute de ori...si asa mai departe...
;)

I-Dana said...

wow!, unu imi vine sa intreb cum Dumnezeu ai nimerit doar peste astfel de indivizi, doi - oare nu e si un strop de lipsa de incredere, adica de ce sa te agiti si sa te simti "interogata", pina la urma nu trebuie sa demonstram nimic la nimeni, ci doar sa fim naturali si cit mai noi :-. se naste ceva acolo, bine. nu, asta e!

Anonymous said...

dar sunt doar 3 tipuri de intalniri, atat. nu am zis ca am dat doar peste indivizi din astia :)uuuf, trebuie neaparat sa scriu un post=contrabalans si despre tipuri de intalniri reusite.

Anonymous said...

Pai daca scrii despre ele e normal sa ne inchipuim ca scrii din experienta personala... ca doar ai fi inceput postul cu "Am o prietena care..." daca nu era asa...

Anonymous said...

genial :))
sarbatori fericite