Monday, December 03, 2007

Nimeni nu-i vrea pe reci

Exista o categorie de lucruri numita "recii cei urati", toate acele obiecte inghetate de care fugim, pe care nu vrem sa le experimentam si sa le simtim alaturi de noi.
Nimeni nu vrea lucruri reci. Picioarele reci sunt alungate, infasurate in cuvertura si aruncate in prapastia colturoasa a cearceafului. Nasurile reci, rosii si lucioase sunt aratate cu degetul si sunt batjocorite, asa ca ele se uita in jos si merg pe langa ziduri, incercand sa para indiferente, in cautarea unui nas sau un piept cald de care sa se lipeasca si sa se incalzeasca.
Nimeni nu vrea sa tina in mana un peste rece si sticlos sau sa-si rezeme spinarea de un perete neincalzit, nimeni nu vrea sa se dea in leaganele de fier ninse si numai cand suferim foarte tare si vrem sa ne autopedesim, ne rezemam fruntea de un geam inghetat vinetiu. Nu vrem clante pe care ni se lipeste rece mana, nici friptura sleita, care se prinde de tava, nici scaune de metal pe care luceste pojghita de gheata.
Nimeni nu vrea oameni care-si tin sufletul la frigider, printre pachetele de carne si sampanie. Ca sa incalzesti un asemenea om si sa-i topesti crusta iti trebuie un milion de chibrituri, un milion de butuci si vreascuri si un milion de linguri din ceea ce ai tu mai cald si mai frumos.

14 comments:

Anonymous said...

dacă n-ar fi reci oamenii de zăpadă ce rost ar mai avea razele calde ale primăverii?...

koma said...

Parca ma regasesc un pic in textul asta in sensul ca daca toate`mi merg prost ma bucur ca macar sunt sanatos :) si asta nu e putin!

puisorul cufurit said...

Si totusi, pentru ca exista un echilibru in toate, vara preferam doar lucrurile reci. Inghetata se vrea rece in tot timpul anului iar sufletul se vrea mereu cald in compensatie. Febra e alungata cu acele comprese reci, prefer gheata pe piele decat fierul incins, etc...

Anda said...

...si poate tot nu reusesti, pentru ca unele lucruri nu sunt facute pentru a fi topite... Eu as adauga pe o alta lista: imi place sa mananc zapada pentru ca e rece si mie mi-e sete si vreau sa ma doara gatul si sa imi amintesc de copilarie, vreau sa urmaresc cuburile de gheata din pahar pana cand ametesc si vine "starea de bine", vreau sa ma loveasca marea cu valuri reci pentru ca vara nu a venit inca si atatea altele...mai vrei? :) Cat despre oamenii cu sufletul printre pachete inghetate, nu cred ca trebuie sa le plangem de mila. Sunt fericiti asa, ei cu ei...
P.S. Imi place blogul tau...e cald...

Junkymouse said...

dar daca nu ar exista si suflete reci, ne-am topi unii pe altii de prea multa caldura. asa ii ajutam si pe altii sa se incalzeasca

len said...

Si inghetata vara?

iancu said...

Nothing as heart warming as giving your warmth to some dear hands and nose :)

Anonymous said...

"Ca sa incalzesti un asemenea om si sa-i topesti crusta iti trebuie un milion de chibrituri, un milion de butuci si vreascuri si un milion de linguri din ceea ce ai tu mai cald si mai frumos."

Sau ii faci o surpriza si ii bagi un deget in fund. Se dezgheata instant, iar cercetatorii britanici au aratat ca statistic majoritatea chiar incep sa fiarba.

E aproape...magic.

Unknown said...

Hm, vad ca am fost inginer de cariera si m-am incurcat in butoane, reusind sa postez anonim.

Asta pe langa faptul ca am scris comment-ul in primul rand. Uitasem de el cu toate ca a fost de curand, doar cu un lesin in urma.

Si recitindu-l, ma gandesc sa incep sa ma mir ca ai dat accept la ceva scris de lup.

Dupa cafea insa, momentan trebuie sa redevin oarecum functional.

Anonymous said...

E normal, Irene. Se şi spune, doar: teme-te de reci chiar şi când îţi fac daruri!

Iren said...

harlay: lupul e liber sa scrie ce vrea, chiar daca e din cu totul alta poveste.

Unknown said...

:)

Tocmai pentru ca este din alt film nu il izgonesc.

Este ca si cand te-ai basi la teatru, zgomotos si prelung, in momentul de liniste dintre replicile actorilor. Teribil, insa apetisant de amuzant. Mai ales ca este inofensiv...

Si nu in ultimul rand, daca la sfarsitul amuzamentului esti poftit afara atunci iesi, iti aprinzi o tigara, zambesti si te duci sa bei o cafea.

Anonymous said...

vreau cola rece vara... si vreme rece iarna sa nu se topeasca zapada de pe partie

Anonymous said...

ooo da, e greu sa incalezesti un lucru/om rece, si totusi cand reusesti s-o faci satisfactia e enorma. Dezamagirea insa, poate veni rapid...daca nu intretii caldura, obiectul se raceste instant. Si-atunci degeaba ti-ai pierdut energia. ;)