Monday, August 11, 2008

Amintirea unei relatii imperfecte

Ascult Sigur Ros - All alright si pentru mine are atmosfera de iarna. Este asa puternica senzatia incat aproape mi-a inghetat varful nasului. Imi aduce aminte de niste lucruri dragi.
Am avut cateva relatii imperfecte cu niste oameni la care am tinut mult. Melodia asta imi aduce aminte de o astfel de relatie. Era iarna cu soare si zapada mare, care prindea pojghita si paraia cand calcai pe ea. Era o liniste vesela, de duminica, doar cainii alergau cu urechile date pe spate, plini de fericire, varati in albul rece, pana la gat. Se auzeau cum oamenii cladeau mormane de zapada. Pe forumurile de pe net, oamenii se vaitau ca sunt minus o gramada de grade si ca nu vor sa iasa din case. Iar eu aveam sesiune. Dadeam examene in sali inghetate, tinand fularul la gat si manusile la indemana, daca-mi ingheta cumva mana pe pix. Si soarele intra bland prin aburul de geam, simteam cate o raza mica si calda in crestetul capului. Era acea lumina de 3 dupa-amiaza, blanda si galbuie, inainte de apusul de la ora 4 si ceva. Voiam doar sa termin de scris, sa dau lucrarea si sa scartai cu ghetele pe zapada pana la casa inalta si calda, unde ma astepta cineva, jucandu-se la calculator. Unde erau trase mereu jaluzelele si nu se vedea, doar se ghicea frigul. Seara incepea viscolul, trageam jaluzelele si ma uitam in geam, la imaginea mea stand la caldura si mancand bomboane, in timp ce totul urla si se zbatea in lumea de afara unde toti ce fugeau pe strada pareau atat de singur.

9 comments:

ruki said...

vine iarna iar, dar numai daca vrei tu!
:)

Anonymous said...

cred ca toate relatiile-s imperfecte....

Incze Klára said...

Iarna e anotimpul meu preferat.
Din septembrie incep deja sa ma simt bine anticipind frigul si vintul si innoptatul timpuriu.
Prin februarie devin depresiva si primavara ma gaseste mereu dezolata.
Vara ma usuca si ma mistuie si ma secatuieste.
Dar apoi iar e septembrie:)

olddru said...

Transpirat la 28° am simtit frigul...mi'a placut mult iarna ta.

tromeu said...

ca tot veni vorba despre relatii imperfecte, nu cred ca exista relatii imperfecte/perfecte/ok.. cred ca exista doar 'relatii' cu tot ce aduc ele.


hint: eseuri de indragostit.

Anonymous said...

Multumesc. Amintirea mea e foarte asemanatoare cu a ta...ce bine a fost sa fiu iar acolo pentru cateva momente, la ora 17.04 intr-o zi calduroasa de august :)

Iren said...

eu cand zic imperfect ma refer la o relatie daunatoare, de care nu-ti amintesti cu placere in mod normal. doar asa, din cand in cand.

tess: eu cred ca de acum inainte o sa fiu inteleapta si o sa scriu de lucruri reci, de iarna, vara si lucruri calde, de arshita, iarna.

Klára: la mine e la fel, cu exceptia primaverii cand o iau razna, dar intr-un mod tare placut.

Anonymous said...

Tot nu am inteles daca inghiti sau scuipi.

green said...

Superb!!